• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Diyarbakır Halkının Tepkisi Karşılık Buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da yapılması planlanan sözde güzellik yarışmasının provokatif bir etkinlik olabileceği endişesini taşıyan otel yönetimleri, yarışmaya katılacak şahıs ve organizatörlerin resepsiyonları iptal ettirdi.
 
Diyarbakır`da faaliyetlerde bulunan bazı STK temsilcileri, otel yetkilileri ile görüşmelerde bulunarak, Diyarbakır`ın böyle bir yarışmayı kaldıramayacağı iletildi. Yapılan görüşmede olası provokasyonlara dikkat çekildi.
 
Görüşmelerden sonra, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustazaflar Cemiyteti Diyarbakır Şubesi Başkanı Nuri Güler, otel sahiplerinin görüş ve taleplerini olumlu karşıladıklarını belirterek, "Biz otel yetkililerine sadece halkın sözcüleri olduğumuzu söyledik. Bu yarışma Diyarbakır`da olursa halkın öfkesinden kendilerinin de zarar görebileceklerini ileterek, halktan oluşan öfkeyi aktardık. Otel sahipleri de bu işin hassasiyetini anladılar. Sözkonusu şahıslar Diyarbakır`ı terk etmezlerse Prestige Otelin önünde Cuma Namazı çıkışından hemen sonra 47 STK temsilcileriyle kitlesel basın açıklaması yapacağımızı ifade ettik" dedi.
 
STK`lar olarak kendilerinin sağduyulu davranacaklarını açıklayan Güler, fakat toplanacak kitleye ne kadar engel olabileceklerini ve ne kadar kontrol edebileceklerini otellerin yöneticilerine bildirerek olayın ehemmiyetine dikkat çektiklerini söyledi.
 
Güler, yapılan görüşmelerde otellerin yöneticileri de duyarlılık gösterdiğini ve yakın zamanda resepsiyonları iptal edeceklerini bildirerek, " Zaten zamanda kalmadı. Kitle buraya gelmeden basın açıklamasını yapmadan bu işin sonlanmasını istiyoruz. En kısa zamanda bu yarışmanın iptal olmasını istiyoruz. Yarışmanın olacağı Green Park Oteli`ni aradık. Onlarda otellerinde yapılacağı planlanan yarışmanın olmayacağını kendilerine salon vermeyeceklerini otellerinde iptal ettiklerini söyledi. Bu otel işletmecilerinin tavırları bizi epey sevindirdi. İnşallah herhangi bir olay ve provokasyon olmadan bu şahıslar şehrimizi terk ederler" temennisinde bulundu.
 
Diyarbakır denilince peygamberler ve sahabelerin akla geldiğine vurguda bulunan Güler son olarak, "Bu tür çirkef ve komplo kokan girişimlere biz STK`lar olarak kesinlikle izin vermeyeceğiz ve etmeyeceğimize dair tavrımızı net olarak ortaya koyuyoruz. Duyarlılığı gösteren halkımıza teşekkür ederiz. Biz halkımızın adına geldik görüşmeleri gerçekleştirdik çünkü biz halkımızın sözcülüğünü yapıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu. (Osman İçli/ Şükrü Tontaş/ M.Furkan İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir