• DOLAR 32.34
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2238.87
  • ...
Yargıtay'dan iğrenç karar! Evlendikten 2 ay sonra doğum yapan kadın haklı bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akıllara durgunluk veren olay evlilikten 2 ay sonra gerçekleşti. Yeni evlenen genç kadın evliliğinin ikinci ayında bir bebek dünyaya getirdi.

Bunun üzerine mahkemeye başvuran adam eşinin kendisiyle evlenmeden önce başka birinden hamile kaldığı ve evlenmelerinden sonra doğum yaptığı gerekçesiyle boşanma davası açtı.

KARNINDAKİ ŞİŞLİĞİ GASTRİT DİYE SUNDU

Genç adam dava dilekçesinde eşinin hamileliğinin kendisinden sakladığını, karnındaki şişliği 'gastrit' diye sunduğunu anlattı.

MAHKEME DOĞAL OLARAK KADINI KUSURLU BULDU

Rahatsızlanması nedeniyle hastaneye gittiğinde eşinin direk doğuma alınmasıyla birlikte hamileliğini öğrendiğini belirten koca, 250 bin lira da tazminat istedi. Aile mahkemesi çifti boşadı, kadının 5 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. İstinaf mahkemesi de kadını kusurlu buldu.

YARGITAY'DAN TOPLUMSAL NORMLARA AYKIRI KARAR

Yargıtay toplumun tüm kesimlerini rencide edecek bir karar verdi. Boşanmak isteyen kocanın açtığı davayı reddetti. Yüksek mahkeme 'çiftler arasında sadakat evlendikten sonra başlar' gibi bir bahaneyle erkeği haksız kadını kusursuz buldu.

Kararda kadının evlilik öncesi başka bir erkekten hamile kalması ve evlilik birliği içinde doğum yapması boşanma davasında davalı kadın için kusur oluşturulamaz. Evlilik birliği kurulmadan önceki nedenlere dayanarak boşanma davası açılamaz açıklamasını yaptı. Eşler arasında sadakat yükümlülüğünün evlilik birliğinin kurulmasıyla başlayacağını bildirdi.

Boşanma davası yerine de 'evliliğin iptali' davasını açılması gerektiğini vurgulandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir