• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Bir öğretmen ve rehber olarak efendimiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Genç Yazarlar ve Akademisyenler Kulübü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Bir Öğretmen ve Rehber Olarak Efendimiz " adlı konferans düzenlendi. Dicle Üniversitesi Kongre merkezinde düzenlenen konferansa Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Hadis Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Ali Budak katıldı.
 
Sadece Kutlu Doğum Haftası olması münasebetiyle değil her gün Efendimizi anmamız ve anlatmamız gerektiğini ifade eden Budak, Müslümanlığa hayat katan, insanı insan yapan temel kaynaklardan birinin Kur`an diğerinin ise Peygamber Sünneti olduğunu söyledi.
 
İman etmek gerekir
"Hz. Peygamberin sireti, hayatı kapsayan bir bütünlük içindedir. O, Allah`ın kendisine verdiği yetki ile ülkelerinden, devlet başkanlarına, velilerden öğrencilere, analardan babalara, yolda yürüyenden tarlada çalışana herkese aynı çağrıyı yapmakta ve kendisinin izlenmesini istemektedir. Çünkü onun hayatı bütün insanlık için bir örnektir" diye belirten Budak, vefasından, şefkatinde, hayâsında, cesaretinde ve öğreticiliğinde kendimize örnek almamız gereken çok pay olduğunu söyledi.
 
Efendimiz ilme çok önem verirdi
İlmin önemini vurgulayan Budak, " İmam-ı Malik derki; İlim dediğin ordan al buraya yapıştır, o kitaptan al bu kitaba koy değildir. O, Allah`ın kalplere koyduğu bir nurdur, ışıktır. İlim ibadetlerimizde, toplum hayatımızda ve sohbetlerimizde bizleri uyarır" ifadelerini kullandı. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir