• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Engelli birey eğitimcileri Avrupa`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Avrupa Birliği \"Hayat Boyu Öğrenme Programı\" \"(LDV Hareketlilik-VETPRO)\" ve \"Engellilerin Mesleki Eğitim Okullarındaki Özel Eğitimlerinin AB Standartlarında İncelenmesi ve İstihdamlarının Desteklenmesi\" adlı proje kapsamında, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa başkanlığındaki heyet, İspanya`da 15 günlük bir çalışma ve incelemede bulundu.


Proje ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, \"Bu güne kadar çok sayıda proje yürüttük. Bu proje engelli bireylerin mesleki eğitimlerini kapsamasından dolayı ayrı bir önem arz etmektedir. Bu proje kapsamında İspanya`da gerçekleştirdiğimiz çalışma ve inceleme ziyaretimiz ile Avrupa`da engelli bireylerin mesleki ve teknik eğitim okullarındaki eğitimlerini yerinde inceleme fırsatı bulduk. Burada gördüğümüz iyi uygulama örneklerini ve deneyimleri ülkemizde uygulayacağız. Mesleki ve teknik eğitim okullarımızda eğitim gören engelli bireylerin eğitim kalitesinin yükseltilmesine önemli katkı sunacağına inanıyorum\" dedi.


Projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi, TPAO, Beşiri Halk Eğitim Merkezi, Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Malatya ilinden Yazıhan Abdurrahman Serttaş ÇPL ve Malatya Kadın Girişimciler Derneğinin katılımı ile yürütüldüğü belirtildi.                             (Muhyeddin Kavak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir