• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Komisyon Gazetecileri Dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Alt Komisyon, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay başkanlığında çalışmalarına devam etti.

Bu kapsamda, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila komisyonda bir sunum yaptı. Bila, teknolojinin hızının çok yüksek olduğunu, hukukun zaman zaman teknolojinin gerisinde kalmasından kaynaklı sorunlar yaşandığını belirtti.

Komisyon üyelerinin sorularını da cevaplandıran Bila, telefonunun dinlendiği konusunda resmi veya gayri resmi bilgiye sahip olmadığını, kendisine böyle bir resmi bildirim yapılmadığını ifade etti. Bila, ``Herkesin düşündüğü kadar telefonumun dinlendiğini düşünüyorum. Yaygın bir endişe bu`` dedi.

Bila, gazetecilerin haberleşmeyle ilgilenmeleri nedeniyle yasadışı dinleme yapanlar tarafından dinlenilmesi istenecek kişiler olduğu için böyle bir düşüncesi bulunduğunu ifade etti. Bila, bugüne kadar somut bir tespiti ve endişesi olmadığını, herhangi bir kısıtlama yapmadan telefonunu kullandığını söyledi.

Bülent Korucu

Zaman Gazetesi Yazarı ve Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu ise yasadışı dinlemelerde dinleyenler ve yayımlayanlar olarak iki tarafın olduğunu söyledi.

Yasadışı dinleme yapanların tespit edilerek cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Korucu, dinleme yapanları bulamayanların kolayı seçerek kayıtları yayımlayan medyayı suçladığını belirtti.

``Dinleniyoruz algısı hakim kanaat``

Sabah Gazetesisi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu da yasadışı dinleme veya izleme faaliyeti sonucu elde edilen materyallerin servis edilme biçiminde çok profesyonel bir mekanizmanın işlediği kanaatinde olduğunu dile getirdi.

Gerek medya kuruluşlarında gerekse medya mensuplarında, ``nasıl olsa dinleniyoruz`` algısının hakim kanaat olduğunu ifade eden Müderrisoğlu, ``Bizler çok farklı konularda, çok farklı insanlarla, çok farklı günlerde zaman zaman da en hassas konuları konuşuyoruz. Her zaman yazı konusu da olmuyor. Kaynağınızın size olan güvenini sonuna kadar korumanız lazım`` dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan`ın, ``Medya içinde istihbaratçılar var`` ifadesi üzerine Müderrisoğlu, ``Biliyorsanız söyleyin, biz de öğrenelim. 23 yıldır gazeteciğim. Mesleğe girdiğimiz günden beri duyarız. Hep söylenir ama `ben buyum` diyene rastlamadım. Şunu söyleyeyim, buna ihtiyaç duyan bir medya ortamında değiliz. O kadar aleni ve süratle işler yapıyoruz ki, bilginin tekel içinde olduğu, belli merkezlerde yönlendirildiği süreçler söz konusu değil`` dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir