• DOLAR 32.496
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2421.8
  • ...
Muş`ta ev kiraları cep yakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Emek sarf etmeden kısa yoldan para kazanmak isteyen Muşluların yeni daireler alıp, kiraya vermek için rekabet içine girdiklerini belirten esnaflardan Kenan sezgin, \"Yeni yapılan kooperatifte ev alan kişilerin yüzde doksanı daha önce ev sahibi olanlardan oluşmaktadır. Kira getirisinin fazla olması ev sahiplerinin yüzünü güldürürken, lüks evlere olan talebin artması da Müteahhitlerin iştahını kabarttı.

 

Bu rekabet ortamını kazanca çevirmek isteyen Müteahhitler, boş buldukları arsaları değerlendirmek için birkaç daire karşılığında arsa sahipleriyle anlaşmaktalar. Bu hızlı konutlaşma karşısında ev kiraları da tavan yapmaktadır.

 

Artan ev kiralarının karşısında zor durumda kalan kiracılar, kira öder gibi ev sahibi olmak için bankalardan faizli kredi almaya başladı. Bu durum karşısında evleri bir gelir kaynağı olarak gören insanlar, bu kez ev fiyatlarını artırıyorlar\" dedi.

 

Son zamanlarda Muş`ta hızlı bir kentleşme olduğunu ifade eden Sezgin, \"Muş`ta yapılan evler halkın konut talebini karşılayacak seviyededir. Hala yapımı devam eden konutlar yapıldığı zaman, Muş`ta ev ihtiyacı kalmamakla beraber, bu yapılaşma ihtiyacın çok üstüne çıkacaktır\" ifadelerini kullandı.

 

Muş`ta ev kiralarının yüksek olmasının bir diğer nedeninin ise, Muş`ta okuyan öğrencilerden kaynaklandığını ifade eden M. Can Sezgin, \"Her bir dairelerde 6-7 öğrenci birlikte kalmaktadır. Her öğrenci aylık 150 -200 TL ödüyor. Öğrencilere fazla bir külfet binmediğinden ev bulmak adına ev sahipleriyle pazarlık yapmıyorlar. Hal böyle olunca da ev sahipleri arasında kira arttırma konusunda rekabet oluşuyor`` şeklinde konuştu.

 

Yükselen ev kiralarının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan M. Can Sezgin, \"Eğer herkes lükse kaçmadan kendi ihtiyacına göre bir ev kiralarsa, ev kiralarının bu denli artmasının önüne de geçilmiş olacak. Artık ev sahipleri de istedikleri şekilde keyfi muamele yaparak kiraları artırmayacaklar. Aynı binadaki iki daire arasında yüksek bir kira farklılığı var\" şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir