• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Hacı Adaylarına Önemli Uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hac kuraları çekildi; isimleri çıkan vatandaşları kutsal toprakların heyecanı sardı. Bu sevinci, dolandırıcıların yarım bırakmaması için ise dikkatli olmak gerekiyor.

Hac organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığı`nın yanı sıra, bazı seyahat acenteleri da yetkili olacak. Vatandaşların, yarın duyurulacak bu acenteleri dışında hiç bir şirkete itibar etmemesi gerekiyor.

Kutsal topraklara gidecek 70 bini aşkın vatandaşımızın yüzde 60`ı Diyanet işleri Başkanlığı`nın organizasyonuna dahil olacak. Kalan yüzde 40`ı ise TÜRSAB`a bağlı, yetkilendirilmiş seyahat acenteleri tarafından Hacca götürülecek.

Ancak her yıl olduğu gibi, Hacı adaylarının heyecanını sömürmek için harekete geçen yetkisiz şirketler var.

Vatandaşların mağdur olmaması için, öncelikle kurada çıkmış olduklarından emin olması gerekiyor.

Konuyla ilgili konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Kaydınızı çıkmışsa, kurada çıkmışsanız kaydolun. `Yok size yurtdışında şu ülkeden vize alacağım, yok konsolosluktan hatır vizesi alacağım` bunlara itibar etmeyin" dedi.

Yetkili seyahat acenteleri yarın ilk olarak TÜRSAB`ın internet sitesinde (www.tursab.org.tr) perşembeden itibaren de gazetelere verilecek yarım sayfalık ilanlarla duyurulacak.

"LÜTFEN YALVARIYORUM"

Ulusoy, "Acente yetkili mi? Listeye bakacak kayıt yaptıracak, ama yetkili değilse lütfen yalvarıyorum müracaat etmesinler. O hevesle bu yolculuğa çıkana yanlış yapılmaz mantığıyla kayıt olan hacı adayımız mağdur olmasın" uyarısında bulundu.

Yine de seçtiği şirketten emin olmak isteyen hacı adayları, TÜRSAB`a ait 0212 259 84 04 numaralı telefondan sorgulama yapabilecek.

Peki tur şirketinin yetkili olması, sorunsuz bir Haccı garanti ediyor mu?

Ulusoy, bu soruya, "Garanti biziz, TÜRSAB. Teminat mektubunu alıyoruz, eğer bir yanlış yaparsa o mektubu 24 saatte paraya çeviririz, vatandaşı sorunsuz kutsal topraklara göndeririz" cevabını verdi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir