• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Vücuttaki bütün damarları gören alet Batman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bölgede bir ilk olan ve kemik arkasında kalan, vücuttaki bütün damarları gören Dijital Çıkarımsal Anjiyografi Ünitesi (DSA), Batman`a kazandırılarak özel bir hastanede hizmete girdi.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Radyoloji Uzmanı Mehmet Özlu, bölgede ilk defa vücuttaki bütün damarları gören Dijital Çıkarımsal Anjiyografi Ünitesi`ni (DSA), getirdiklerini belirterek ünite sayesinde damarlarda olan harsların ve sorunların el değmeden görüldüğünü ve ona göre tedavi uygulandığını söyledi.

Ünite sayesinde vücudun kalp damarları dışında ve kemik arkasında olan bütün damarları tespit edebildiklerini ifade eden Özlu, hastaya röntgen çektirmeden varsa damar tıkanıklarını, halk arasında bilinen baloncuk ve buna benzer damar sorunlarını en ince noktasına kadar gördüğünü vurguladı.

 

Özlu, \"Dijital Çıkarımsal Anjiyografi Ünitesi (DSA), ile vücudun kalp damarları dışında beyne giden, organlara giden ve bacaklara giden, kollara giden ve vücudun içindeki bütün damarları görüntüleyebiliyoruz. Ünitenin en önemli özelliği vücudun kemik yapıları görüntüden kaldırılarak sadece damarın kendisini görüntülememizi sağlıyor. Bu üniteyle hastanın vücudunda hasarlı ve tıkanıklı olan bütün damarları görebiliyoruz ve hastaya buna göre gerekli bütün müdahaleleri yapabiliyoruz\" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir