• DOLAR 32.549
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.347
  • ...
`Diyarbakır`da ahlaksız organizasyon` - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Onursal Başkanı Süha Özgermi`nin yaptığı organizasyonun, Diyarbakır`da düzenlediği "Dünya Medeniyetler Kraliçesi" (Miss Civilization Of The World) yarışmasına toplumun her kesiminde tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyarbakır Değerlerini Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep İdikut, organizasyon ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Diyarbakır`da İlyas ve Hz. Zülküf Peygamber ile 540 sahabenin medfun olduğuna dikkat çekerek, Mekke ve Medine şehirlerinden sonra en fazla sahabenin medfun olduğu şehrin Diyarbakır olduğunu söyledi.
 
`Barış süreci ahlaksızlığa maske ediliyor`
Organizasyonun, sürekli zikir ve salâvatlarla peygamberin anıldığı kutlu bir gün ve aya denk getirildiğine vurgu yapan Diyarbakır Değerlerini Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İdikut, böyle bir yarışmanın yapılması ahlaksızlığın ön plana çıkarıldığını ve bunu da barışa bir katkı sağlama görüntüsü vererek yapılmasını provokasyon olarak nitelendirdi.
 
`Kasıtlı yapılan bu organizasyonları lanetliyoruz`
Diyarbakır ve bölge insanının değerleriyle ön plana çıktığını belirten İdikut, sözkonusu yarışma ile ilgili olarak, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: "Peygamberimize yapılan hakaretlerden dolayı bu şehirde yüzbinler meydanlara dökülmüştür. İnsanlarımız kardeşliği pekiştirecek Kur`an çimentosu ararken toplumda değerlerimizin öne çıkarıldığı bir dönemde kardeşliği pekiştirmek için toplumlar arası birlik ve beraberlikten bahsederken bu barış sürecinde böyle birilerinin kendi namus mefhumlarına çok değer verdiği bir toplumda kızlarımızı teşhir etme adına böyle bir organizasyonun yapılması elbette çirkefliktir. Bunlar kasıtlı olarak yapılan organizasyonlardır ve bu organizasyonu yapanları, yer alanları, imkan ve katkı sağlayanları hepsini lanetliyoruz."
 
`Aklınızı başınıza alın`
Özellikle Diyarbakır`da niçin bu tür yarışmalar düzenleniyor diye soran İdikut, yarışmayı düzenleyenlere de seslenerek, "Lütfen aklınızı başınıza alın. Bizim kardeşlerimiz kızlarımız orada teşhir edilecek. Sizin kızınız sizin bacınız sizin eşiniz orda teşhir edilse bunu kabullenirimsiniz." İfadelerini yer verdi.
 
`Birileri barışı gerekçe göstererek bölgede ahlaksızlaştırma politikası yapılıyor`
Bölgede barış denince insanların elele tutuştuğunu ve Kuran`ın altında geçerek, Kur`ana söz verdiğinin altını çizen İdikut daha sonra "Çünkü orada Kur`ana söz vererek kardeşliğimizi beyan edeceğiz. Bu tür organizasyonlar Diyarbakır açısından esef verici bir şey. Acaba birileri barışı gerekçe göstererek bölgede ahlaksızlaştırma politikası mı yapmak istiyorlar. Biz Diyarbakır Değerlerini Tanıtma Derneği olarak, bütün Diyarbakır halkına diyoruz ki Allah rızası için duyarlı olun. Birileri bizim kızlarımız ve bacılarımız ve namusumuz üzerinden hesap kitap yapıyorsa hep beraber el birliği ile buna dur diyelim" değerlendirmesinde bulundu.
 
`Bu tür yarışmalar Diyarbakır adına zulümdür`
Bölgede hayâsızlıkla şerefsizlikle kadın ve kızların teşhircilikle gündeme gelmesine asla razı olmadığını ifade eden İdikut son olarak, "Biz bölgeye değerleriyle ve dindarlığıyla önde tutan dindar bir nesil oluşması için gayret gösteren bir toplumuz. Böyle bir toplumun böyle bir şeye reva görülmesi Diyarbakır adına zulümdür. Yetkililere de sesleniyoruz. Diyarbakır`da bu tür şeylere izin vermeyin. Sivil Toplum Kuruluşları bu konuda duyarlı olmalıdır" şeklinde konuştu.
(Osman İçli / M.Sait Adiyaman-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir