• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Lahur Talabani’nin bütün yetkileri alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KYB’nin Facebook sayfasında yayınlanan ve bir KYB politbüro üyesi tarafından Rûdaw'a teyit edilen belgede "Eş başkan Lahur Şeyh Cengi, tüzük değiştirilinceye kadar tüm yetkilerini Bafel Talabani'nin eş başkanlığına devretti" deniliyor.

Karar, Bafel Talabani'nin Lahur Talabani'nin etki alanını sınırlandırma ve yetkilerini devralma kavgasından birkaç gün sonra, iki parti ileri geleni ve politbüro üyesinin gerilimi çözmek için bir araya geldiği dünkü toplantıda alındı.

KYB’ne yakın medya organları yeki devri ile ilgili haberi geçmedi, ancak toplantı gerçekleştiren politbüronun parti birliğini koruma kararına vardığını duyurdu.

Lahur Talabani ve Bafel Talabani, 2017'de hayatını kaybeden KYB Lideri Celal Talabani'nin yerine kimin geçeceği konusunda parti içinde yıllarca süren tartışmaların ardından Şubat 2020'de KYB'nin eş başkanları olarak seçilmişlerdi.

Ancak bu haftanın başlarında Bafel Talabani, Lahur Talabani’ye yakın istihbarat ve terörle mücadele yetkililerini görevden alıp medya kuruluşlarına baskın düzenledi.

Taraflar arasında yaşanan ve “kansız darbe” olarak nitelenen siyasi kavgada Lahur Talabani “kaybeden” taraf oldu.

Lahur Talabani Perşembe günü Süleymaniye'de şehit aileleriyle yaptığı görüşmede partiye bağlılığını teyit etti.

KYB'nin sadık üyelerinin, kadrolarının ve destekçilerinin partisi olduğunu, geleceğin KYB'nin olacağını ve KYB bu sadık ve sevecen tabana sahip olduğu sürece her zaman zirvede kalacağını yineliyorum." dedim.

Cuma günü, Kürdistan Bölgesi başbakan yardımcısı ve Bafel'in kardeşi Kubad Talabani, KYB'nin kontrol ettiği Süleymaniye vilayetinden idari yetkililerle bir araya gelmiş ve “değişim” mesajı vermişti.

Kaynak; Rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir