• DOLAR 32.284
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2401.741
  • ...
Meksika`da Müslümanların sayısı her geçen gün artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

TİJUANA - Meksika`nın Kuzeybatısındaki Tijuana kentinde halk arasında Müslümanların sayısı giderek artıyor. Gözlemcilere göre, bu eğilim İslami değerlere yakın olan fikir sahibi bazı Hıristiyanların olduğu göz önüne alındığında şaşırtıcı olmadığı belirtiyor.

 

San Diego Üniversitesi`ndeki İslam Araştırma profesörü Muhammed Halil, Müslümanlarda olduğu gibi Meksika`daki Katoliklerde de, ailenin, hayatın merkezinde olduğunu söylüyor. Profesöre göre, Batı`da dini değerlerin yozlaşması Meksikalıları kendi din ve geleneklerine sahip çıkan Müslümanların dini İslam`ı kabul etmelerine sebep oluyor.

 

Bugün Meksika`nın Tijuana şehrinde aktif olarak Müslümanların altyapısı gelişiyor. Son zamanlarda Tijuana`da bir Camii açıldı. Daha önce de İslam merkezi açılmıştı. 2012`de Meksika Tijuana şehrinde toplamda 3 bin kişi İslam`la şereflendi. Bu sayının yarısını kadınlar oluşturmaktadır. Bu 3 bin kişiden yüzde 20`si Latin Amerikalı... İslami Sivil toplum örgütleri Tijuana`da tebliğ çalışmalarına önem vererek bu sene Meksika`da yoğun çalışacaklarını söylüyorlar. (Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir