• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hatay Valisi Doğan'dan Afrin'de ortaya çıkan toplu mezara ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte düzenlenen 15 Temmuz'u anma programında konuşan Vali Rahmi Doğan, Afrin'de ortaya çıkarılan toplu mezara ilişkin açıklamalarda bulundu.

PKK/YPG'nin işlediği cürümlerin zamanla ortaya çıktığını söyleyen Vali Doğan, "Dün rakamları 35 olarak açıklamıştık ancak sabah itibarıyla rakam 61'e çıktı ve çalışma halen devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Afrin Harekatı'ndan birkaç gün önce Afrin'de bulunan sivil halktan rakamını bilmediğimiz sayıda insan YPG/PKK terör örgütü tarafından katledilmiştir. Katledilen bu insanlar Afrin'in hemen kenar mahallesinde kepçelerle, dozerlerle açılan mezarlara gömülmüştür. Dün bir ihbar üzerine çalışma yapıldı. Bu çalışma neticesinde elde ettiğimiz rakamın akşama doğru artacağını düşünüyoruz. Yerel savcı, sağlık birimleri, yerel polis orada çalışmasını devam ettiriyor. YPG/PKK terör örgütünün işlemiş olduğu bu insanlık suçunu bütün uluslararası örgütlerin, bütün insanlığın görmesini istiyoruz." dedi.

PKK/YPG tarafından işlenen zulüm ve cinayetlerin insanlık suçu olduğunu vurgulayan Vali Doğan, yaşanan insani kriz ve mağduriyetlerin uluslararası kuruluşlar tarafından da görülmesi gerektiğini ifade etti.

"Bu insanlık suçu uluslararası kuruluşlar tarafından görülmeli"

PKK/YPG'nin geçen ay hastaneyi hedef aldığını ve düzenlenen saldırıda 14 sivilin hayatını kaybettiğini anımsatan Vali Doğan, PKK/YPG'nin sivil halkı sürekli taciz ettiğini söyledi.

Konuşmasının sonunda Vali Doğan, "Bombalı araçlarla Tel Rıfat'tan ve Münbiç'ten atmış oldukları füzelerle Afrin'de yaşayan sivil vatandaşlarımız taciz edilmekte. Bugün itibarıyla çalışmalarımıza arkadaşlarımız devam ettiriyor, zaman içerisinde buradaki gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Ben buradan YPG/PKK terör örgütünü tekrar lanetliyorum, bu insanlık suçunun uluslararası kuruluşlar tarafından görülmesini, yerinde gelip izlenmesini de talep ediyorum." dedi

Bölgede yapılan kazı işlemleri devam ederken, yeni toplu mezarların bulunmasının söz konusu olduğu ifade ediliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir