• DOLAR 32.498
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2424.204
  • ...
İnfaz ettikten sonra çuvallara koyup toplu gömmüşler!  AFRİN’DE YPG/PKK VAHŞETİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HABER MERKEZİ

Gün geçmiyorki PKK ve türevlerinin vahşi katliamları ortaya çıkmasın. Kurulduğu günden bugüne Kürt halkına kan ve gözyaşından başka birşey vermeyen marksist yapı PKK’nin Suriye kolu YPG’nın Afrin’de insanlıkdışı katliamlar yaptığı ortaya çıktı. Bulunan toplu mezardan şu ana kadar 61 kişiye ait ceset çıkarıldı. İnfaz edildikten sonra torbalara doldurulup toplu bir şekilde gömülen insanların YPG/PKK’nin yaptığı zulümlere karşı durdukları için katledildikleri tahmin ediliyor. Gerek bölgede yaşayanlardan ve gerekse bölgeyi yakından takip eden analistlere göre ABD’nin açıktan destek verdiği YPG/PKK’nin bölge halkına yönelik baskı ve zulümlerine yönelik uluslararası kamuoyundan tepki gelmemesi durumunda daha korkunç katliam ve zulümlerin devam edeceği belirtiliyor. 

TOPLU MEZAR, İHBAR ÜZERİNE BULUNDU

Hatay Valisi Rahmi Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gün Afrin'de ihbar üzerine yerel polis ve savcının nezaretinde toplu mezar bulunduğunu hatırlattı. Bunun bir insanlık suçu olduğunun altını çizen Doğan, şöyle devam etti: "YPG/PKK terör örgütünün ne tür suçlar işlediği ve neler yaptığı zaman zaman çıkıyor. Dün rakamları açıklamıştık, 35'ti ancak sabah itibarıyla rakam 61'e çıktı ve çalışma da halen devam ediyor.

Türkiye'nin Afrin Harekatı'ndan birkaç gün önce Afrin'de bulunan sivil halktan rakamını bilmediğimiz sayıda insan YPG/PKK terör örgütü tarafından katledilmiştir. Katledilen bu insanlar Afrin'in hemen kenar mahallesinde kepçelerle, dozerlerle açılan mezarlara gömülmüştür. Bir ihbar üzerine çalışma yapıldı. Bu çalışma neticesinde elde ettiğimiz rakamın artacağını düşünüyoruz. Yerel savcı, sağlık birimleri, yerel polis orada, çalışmasını devam ettiriyor. YPG/PKK terör örgütünün işlemiş olduğu bu insanlık suçunu bütün uluslararası örgütlerin, bütün insanlığın görmesini istiyoruz."

"BU İNSANLIK SUÇUNUN ULUSLARARASI KURULUŞLAR TARAFINDAN GÖRÜLMESİNİ İSTİYORUM"

Vali Doğan, geçen ay da YPG/PKK'nın Afrin'de bir hastaneyi hedef aldığını ve oradaki 14 sivilin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. PKK’nin tacizlerini sivil halk üzerinde sürdürdüğünü vurgulayan Doğan, şunları kaydetti: "Bombalı araçlarla Tel Rıfat'tan ve Münbiç'ten atmış oldukları füzelerle Afrin'de yaşayan sivil vatandaşlarımız taciz edilmekte. Bugün itibarıyla çalışmalarımıza arkadaşlarımız devam ettiriyor, zaman içerisinde buradaki gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Ben buradan YPG/PKK terör örgütünü tekrar lanetliyorum, bu insanlık suçunun uluslararası kuruluşlar tarafından görülmesini, yerinde gelip izlenmesini de talep ediyorum."

AZEZ’DE DE TOPLU MEZAR BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Suriye'nın Azez ilçesinin yakınlarında bulunan ve PKK'dan kurtarılan El-Jatt bölgesinde bulunan toplu mezardan 7 kişinin cansız bedeni çıkarılmıştı. Suriye'de Halep kentine bağlı Azez ilçesinin yakınların daha önce PKK/YPG’nin kontrolü altında olan El-Jatt bölgesinde toplu mezar bulunmuştu. Tarım arazisinden dönen Suriyeli çiftçinin hasat ve ekim çalışmaları yararken kemik parçaları bulmasının ardından ihbarda bulundu. Bölgedeki sivil savunma ekipleri çiftçinin ihbarı üzerine kazı çalışmalarına başladı. Çalışmalar sonucu mezardan 7 kişiye ait cansız beden çıkarıldı.

YENİ TOPLU MEZARLAR DA BULUNABİLİR

Sırpların Srebrenitsa katliamı 1995 yılında yaşanmış olsa da o günden bugüne toplu mezarlar çıkmaya devam ediyor. PKK’nin de uzun süre işgal ettiği bölgelerde bu tür katliamlara imza attığı ve kazı çalışmaları devam ederse birçok noktada toplu mezar bulunabileceği de iddialar arasında. Gücü elinde bulundurduğu bölgelerde kendisine itaat etmeyen herkesi düşman gören bu zihniyet, karşısında duran herkesi yok etmeyi bir görev haline getirmiş. Türkiye’den de birçok örneğine şahit olduğumuz katliamlar ve infazlar PKK’nin de ne Baas rejiminden ne de Bosna’yı kıyımdan geçirmiş Sırplardan bir farkının olmadığı da görülebilir.   

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir