• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Türkiye`de anne-babalık eğitimi yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Günümüzde aile ve gençliğin içinde bulunduğu buhranları ve çıkış yollarını İLKHA`ya değerlendiren Araştırmacı Yazar Halit Ertuğrul `Kendini Arayan Adam` adlı kitabıyla tanınıyor. Özellikle aile ve gençlik üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan yazar, Türkiye ve dünyada binlerce konferansa imza attı.

 

Bir milletin aile yapısına göre varlığını sürdürdüğünü belirten, Yazar Ertuğrul, \"Bir millette ailenin durumu ne ise milletinde toplumdaki huzuru ve dinamikleri odur. Konferanslarda soruyoruz anne- babalara anne babalıkla ilgili kaç kitap okudunuz. Salonda kalkan parmak sayısı 10`u geçmiyor\" dedi.

 

\"Türkiye`de anne-babalık eğitimi önemsenmiyor\"
Türkiye`de Anne babalık eğitiminin olmadığından dert yanan Yazar Ertuğrul, \"Gönüllü vakıflar ve dernekler yazarlar kendi çapında bir takım çalışmalar varsa da halbuki birçok ülke, anne ve babalık için sertifika şartı arıyor. Bizde daha yeni yeni aile bakanlığı kuruluyor. Şimdiye kadar bomboş geldik\" tespitinde bulundu.

 

\"Aile konusuna el atılmalıdır\"
Dünyada aileleri tekrar ayağa kaldırmak için devletlerin mastır planlar hazırladığını saptayan yazar Ertuğrul, \"Devletler aileyi yeniden kalkındırmak için yatırımlar yapıyor. Türkiye`de ise hala aile ve gençlik eğitimi yok. Devletin bir defa bu konuyu ele alması lazım. Programlar hazırlaması ve aileyi kurtarmak adına ülkenin bilim adamları ve bilge adamlarını sahneye çıkması lazım. İkincisi ise Türkiye`de geleceği ve aileyi dert edinenler büyük fedakârlıklarla aile konusuna el atmalıdırlar\" şeklinde konuştu.

 

\"Anne ve babalar devlet politikası ile eğitilmelidir\"
Düzenli ve disiplinli bir ailede yetişen bir çocuğun gençlik sorunlarıyla karşılaşmayacağını belirten Yazar, şu tespitte bulundu: \"Asıl sorun yaşadığımız kısım annenin annelikten babanın babalıktan habersiz olmasıdır. Çocuk takip edilemiyor. Dışarıda internet kafelerde ömrünü geçiriyor anne ve babanın haberi yok. Bunu tekrar kurtarmak kolay olmuyor. Peki, ne yapmamız lazım Anne ve babaları bir devlet politikası ile eğitmek zorundayız. Gençlerimizi eğitmek ve anne babalığa hazırlamak zorundayız. Devlet son zamanlarda bunlara eğildiyse de bu tek başına yeterli olmamaktadır. Sivil Toplum Örgütlerinin de bunun üzerinde ciddi bir şekilde durması gerekir. Türkiye genelinde verdiğim 4 binden fazla konferansın en az 3 bini aile ve gençlik üzerinedir çünkü bu konuda ciddi bir sıkıntı görüyorum. Bunun yanında olumlu gelişmeler de yaşanıyor bunları da görme durumundayız.\"

 

\"İnternet ve TV programları ıslah edilmeli\"
Çocukların ve gençlerin TV ve internetlerden sakınmasının mümkün olmadığını kaydeden Ertuğrul, \"Gençleri ve çocukları bu İnternet kafelerden ve televizyonlardan kurtaramıyorsak bunları ıslah etmek zorundayız. İnternet, televizyon bu çağın bir buluşudur. Bunları yok edemeyiz. Ancak televizyon programları ıslah edilmeli internetteki programlar ıslah edilmelidir. Bunun da devlet eliyle yapılması mümkündür\" diye konuştu.

 

\"Güzel gelişmeler var\"
Gençliğin kötü gidişatı ile ilgili bir soruya ise yazar Halit Ertuğrul şu cevabı verdi: \"Türkiye`de basına yansımayan olumlu gelişmeler var. Bizim yanıldığımız bir nokta da budur. Tahribat çabuk panikletir. Geçmişe nazaran güzel gelişmeler var. Ancak yeterli değildir. Bizim öğrencilik döneminde felsefe öğretmenleri gelir haşa `Bu gün Allah`ın olmayışı ya da Ahretin olmayışını anlatacağım` derdi en azından şimdiler o yok. Aynı okulda şuan öğretim görevlisiyim. Birçok hocayı namazda görüyorum. Olumlu havayı da görmemiz gerekir\" diye cevapladı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir