• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Bölge Barolarından TMK`nın Kaldırılması Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Siirt Barosu`nun ev sahipliğinde toplanan Bölge Baro Başkanları ve bir kısım Genel Kurul Delegeleri çözüm süreci, 4. Yargı paketi ve Roboski olayı ile ilgili yaptıkları değerlendirmelerin ardından yazılı basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, Öncelikle Türkiye`nin en temel meselesi olan Kürt meselesinin çözümü için başlatılan diyalog, müzakere ve çözüm sürecinin tarihi bir fırsat olduğu belirtilerek kalıcı çözüm sağlanıncaya kadar sürdürülmesi ve desteklenmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, çözüm sürecinin başarıya ulaşabilmesi ve muhtemel provokasyonlardan korunabilmesi için barış sürecini yürüten ve katkı sunanların kullanacakları dile ve üsluba dikkat ederek, açıklamalarında, "saygı ve onur" ilkeleri çerçevesinde hareket etmelerinin gereği vurgulandı.

Açıklamanın devamında son olarak şunlar söylendi: "Kalıcı çözüm için, anayasal temelde güvencelerin sağlanarak "vatandaşlık, anadilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması ve Avrupa Yerel Yönetim Şartının çekincesiz kabulü"nün yanı sıra düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin ve Terörle Mücadele Kanunu`nun tümden kaldırılması ve TCK`da gerekli düzenlemelerin yapılması ile bu noktada meclis gündeminde bulunan 4. Yargı Paketinde yer alan düzenlemelerin sürece uygun içerikte yasalaştırılmasının önemi vurgulanmıştır. TBMM İnsan Hakları Komisyonunca kabul edilen Uludere (Roboski) raporu kamuoyunda hayal kırıklığı yaratmıştır. Adalet duygularını karşılamaktan uzak olduğundan bu nedenle raporun Genel Kurulca kabul edilmemesi çağrısında bulunulmuştur."

Açıklama Siirt, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Şanlıurfa, Şirnak, Tunceli ve Van Baroları tarafından yapıldı. (M.Fatih Akgül - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir