• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Gül Letonya`ya Gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Esenboğa Havalimanı`nda, Letonya`ya hareketi öncesi açıklamalarda bulundu.

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins`in ve Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite`in davetlisi olarak bu ülkelere resmi ziyaret gerçekleştireceğini belirten Gül, daha önce dışişleri bakanı olarak bu ülkeleri ziyaret ettiğini, cumhurbaşkanı sıfatı ile iki ülkeye de ilk kez resmi ziyarette bulunacağını vurguladı.

Letonya ve Litvanya`ya 11 yıl aradan sonra ilk kez devlet başkanı düzeyinde ziyaret gerçekleştirildiğine işaret eden Gül, iki ülkede de Cumhurbaşkanlarının yanı sıra parlamento başkanları ve başbakanlar ile bir araya geleceğini söyledi.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla detaylı bir şekilde ele alınacağını belirten Gül, AB başta olmak üzere, ülkeleri ilgilendiren, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alış verişinde bulunulacağını kaydetti.

``Hem Letonya hem Litvanya, Türkiye`nin AB üyelik sürecine görünür ve samimi destek vermektedir`` diyen Gül, Litvanya`nın 3 ay sonra, Letonya`nın ise 2015`te AB Dönem Başkanlığını üstleneceğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin de 2015`te G-20 Dönem Başkanlığını yürüteceğine dikkati çekerek, bu durumun ülkeler arasındaki işbirliğine pek çok alanda somut katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Gül, ``Türkiye`nin Letonya ve Litvanya ile ekonomik ve ticari ilişkilerinin daha ileri seviyelere yükseltilmesi, ziyaretlerimin başlıca hedeflerinden birini oluşturmaktadır`` diyerek, bu nedenle özel sektörün önemli temsilcilerinden oluşan kalabalık bir grubun da kendisine ziyaretlerde eşlik edeceğini bildirdi.

THY`nin İstanbul ile Riga arasında 2006`dan bu yana haftada 10 doğrudan sefer gerçekleştirdiğini hatırlatan Gül, THY`nin Vilnius uçuşlarına da haziran ayında başlamasının planlandığını belirtti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir