• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
AÖF'ün yüz yüze sınav kararına tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi,  yaz okulu sınavlarını yüz yüze yapma kararını almasının ardından on binlerce öğrenci karara tepki gösterdi. Üniversiteye tepkiler sürüyor.

On binlerce öğrencinin etkileşimi sonucu konu #yazokuluyalanoldu etiketi ile Twitter'da gündemin ilk sırasına taşındı. Öğrenciler, salgın nedeniyle alınan kararın sağlıklarının tehdit ettiğini ve çevrelerinde risk grubunda olan kişilere karşı tedirgin olduklarını dile getirdi. Hali hazırda Anadolu Üniversitesi dışında örgün ve uzaktan eğitim veren tüm üniversitelerin online eğitime devam ediyor olması, AÖF öğrencilerinin tepkisi arttırdı. 

 

Twitter'dan seslerini duyurmaya çalışan öğrencilerden bazıları aşağıdaki ifadeler yer verdi;

"Örgün olan Üniversitesilerin yaz okulları uzaktan olurken ,
Açıköğretim yaz okulu yuzyuze olmasi mantığa aykırı bir durum. Üniversite değil mi burası Pardon yanlış mı geldik ?? #yazokuluyalanoldu" 

"Anlaşılmayan bir konuda AÖF öğrencileri neden dışlanır pozisyonda? Gerek diplomada gerekse öğrenimde hep 2. Plânda? YAZ OKULU ÖRGÜN ONLİNE Ama AÖF YÜZYÜZE!!!
Peki neden? Eğer önemsiz ise kapatın AÖF'ni #yazokuluyalanoldu"

"Dönem harcı kadar para yatırıp paramızla hastalik arıyoruz sayenizde. "Vebal" denen kavramı bilen varmı içinizde sayın yöneticiler?? #yazokuluyalanoldu"

"#yazokuluyalanoldu Örgün Öğrencilerle bizleri farklı kılan ne?? "BU sene fazla mezun var" diyerek,sadece bizler için Yüz Yüze yapılan sınavın,gerekçesini söylemiş olmadınız mı.? Amacınız bizi mezun etmemek. Bu da maddi sıkıntı iddaalarını doğrulamış olmuyor mu.?"

"2021 Bahar dönemi sınavlarında covide yakalanmış biri olarak soruyorum sınavlar yüz yüze olsaydı sınava alınmayacakmıydım. Hayır! test yaptırmayacak ve sınava girecektim sonuç daha fazla taşıyıcı daha fazla vaka ve daha fazla ölüm! Peki sorumlu benmi olacaktım
#yazokuluyalanoldu"

Bu haberler de ilginizi çekebilir