• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
AÖF yaz okulu sınavına ‘pozitif’ öğrencilerin çağırılması tepki çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

AÖF yaz okulu sınavlarının salgına rağmen yüz yüze yapılması tartışmalara neden olmuştu. Bu kararın ardından birçok öğrenci yaz okuluna kayıt yaptırmamıştı. Yaz okulu sınavlarında bu kez de ‘pozitif’ öğrenci skandalı gündemde. Üniversite, AÖF yaz okulu sınavlarına ‘pozitif’ öğrencileri de davet etti.

AÖF yaz okulu sınavlarının tartışmalı bir şekilde yüz yüze yapılması kararlaştırıldı. Birçok öğrenci yaz okulu sınavlarını boykot etti. Salgın koşullarının hiçe sayıldığını düşünen öğrenciler üniversite yönetimine tepki göstermişti. AÖF yaz okulu sınavları bu kez de ‘pozitif’ öğrencilerin sınava çağırılması ile gündeme geldi. 4 Eylül’de yapılacak sınava günler kala, Anadolu Üniversitesinden yapılan duyuruda, yaz okulu sınavlarına ‘pozitif’ öğrencilerin gelmesi gerektiği belirtildi. Öğrenciler duruma “#sınavagirmiyoruz” etiketiyle tepkilerini dile getirdi.

Binlerce öğrenci, ayrı salonlar da olsa bile ‘pozitif’ öğrencilerin sınava çağrılmasının doğru olmadığı belirtti. Salgın koşullarını hiçe sayan üniversite yönetimi ise konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir