• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Keçük köyünde fidan ekimi etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Karacadağ bölgesinde nüfusu bulunan Hatipoğlu ailesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen fidan ekimi etkinliği bu yılda Siverek`e 27 kilometre uzaklıktaki Küçük Çatlı (Keçük) köyünde devam etti. Programa Dr. Ahmet Güzelçiçek, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, Hüda- Par İlçe Yönetiminde Abdurrahim Sımak, Hatipoğlu ailesi üyeleri, çok sayıda vatandaş katıldı.

Fidan ekimi etkinliğine geçen yıl Erkonağı (Tabuxe) köyünde başladıklarını söyleyen program organizatörlerinden Hamdi Hilaloğlu, amaçlarının dostluk ve dostlar arasında kaynaşma olduğunu söyledi. Hilaloğlu, "Peygamber efendimizin, Kıyâmet koparken sizden birinizin elinde bir hurma dalı bulunur da bunu Kıyâmet kopmadan dikmeye gücü yeterse, mutlaka onu diksin, bırakmasın, hadisine binaen böyle bir etkinlik düzenliyoruz.Bu sene 350 fidak diktik, inşallah seneye başka bir köyümüzde bu etkinliğimize devam edeceğiz.

Program sonunda etkinliğe katılanlara öğlen yemeği ikram edilirken, programa katılanlar, Peygamber Sevdalıları tarafından 4 Nisan`da düzenlenecek kutlu doğum programına davet edildi.
(A. Uğurlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir