• DOLAR 32.431
  • EURO 34.454
  • ALTIN 2487.222
  • ...
Hür Dava Partisi Palu ilçe binası salavatlarla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Palu ilçe binasının açılışına HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, İl Başkanı Abdulcelil Demir katıldı. Parti önünde halk selamlandı ardından Kur`an-ı Kerim okundu. Açılış konuşmasını İlçe Başkanı Hasbi Karabulut yaptı.
 
"Şehit Şeyh Said`e İngiliz ajanı iftirası"
Açılışta konuşan Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Şehit Şeyh Said`in memleketi olan Palu`da, Şeyhe atılan iftiralara değindi. Ayrıca bu partiye neden ihtiyaç duyduklarını ve amaçlarını ne olduğunu açıkladı.
 
Yavuz, "Biz mevcut hükümetin yapılmayan birçok şeyi yaptığını, değiştirilemeyen şeyleri değiştirdiğini görüyor ve takdir ediyoruz. Ancak doğruya doğru deyip yanlışları da söylemek zorundayız.10 yıldan fazladır iktidarda olan hükümet isteseydi Başbakanlığın da, Genelkurmayın da arşivlerini açtırıp Şeyh Said efendinin ajan olmadığını İslam`ın mukaddesatına karşı açılan hayâsızca saldırılara karşı kıyam ettiğini ortaya çıkartarak ve şuandaki mezar yerini de tespit ettirebilecekti.
 
Ama hala bu ülkede tarih kitaplarında şeyh Said efendinin İngiliz ajanı olduğu iftirası anlatılmaktadır, hükümet hala buna seyirci kalmaktadır. Şeyh Said efendinin mücadelesi izzetli şerefli bir mücadeleydi" dedi.
 
"Üstad Bediüzzaman Saidi Nursi hazretlerine terörist dediler"
Meclisin Kur`an okutularak açıldığını belirten Yavuz; "Çok geçmedi, bunu yapan zihniyet, Üstad Bediüzzaman`ı Erek Dağında inzivaya çekilmişken gözaltına alıp terörist muamelesi yaptılar. Ona eziyet ve işkenceyi reva gördüler. Bugün ise devlet kademesinde ilerlemek için onun adı referans olarak kullanıyorlar" dedi.
 
"Allah`la Allah dostlarıyla savaşanlar kaybettiler"
Hür Dava Partisi (Hüda Par) Erdemliler hareketidir. Bu zalimler bu milletin hem diniyle hem diliyle uğraştılar. Senin dinin yok laiksin dediler, dini baskı altında tuttular. Bu ülkede içki, fuhuş, zina, kumar serbest ama İslami faaliyette bulunan derneklerin kapısına kilit vurdular. Hem de bu dönemde. Ulus devlet oluşturma adına bu halkın diliyle uğraştılar. Diller ve renkler Allah`ın ayetleri olmasına rağmen, Kürde, Zazaya, Laza Araba sen Türksün dediklerini dile getiren Yavuz, "Buradan hükümete sesleniyoruz. Allah`la, Allah dostlarıyla savaşanlar iftira atanlar kaybetmiştir, kaybetmeye mahkûmdur. Dün bu zulmü yapanların nerelerde olduğunu en iyi siz görüyorsunuz. Onların yaptığı gibi İslami çalışmalar yapan derneklerle uğraşırsanız sonunuz onlar gibi olur. Bugün İslam`a ve İslami çalışmışlara karşı psikolojik harp ilan edenler, iftira atanlar, komplolar kuranlar sizler de kaybedeceksiniz. Geçmişte Şeyh Said Efendiye Ve Üstad Bediüzzaman`a iftira atmalarına rağmen bu sevgiyi söküp atamamışlardır.
 
İslami ve insani kaygılarımız var
Bugün dinsiz ve maneviyatsız gençlik yetiştiriliyor. İnternet kafeler, hayâsızlık ön planda bunlara karşı önlem alan yok. İslami ve İnsani olan her şeyimizi kaybettik. İşte bu yüzden Hür Dava Partisi dedik. Ve şunu da açık yüreklilikle her yerde söylüyoruz. Biz Allah`tan başka hiç kimseden korkmuyoruz" şeklinde konuştu.
 
Son 10 yılda ilçede yaşanan ahlaki yozlaşmaya değinen Karabulut ise, "İlçemizde cinayet işlenmez, ahlaksızlıklar bu seviyeye yükselmemişti. Esrar, uyuşturucu bu kadar rahat bulunamazdı. Şimdi bunları bulmak çok rahat olduğu gibi bu ahlaksızlıklarla, zararlı alışkanlıklarla uğraşacak, önleyecek hiçbir proje üretilmiyor. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) halkı Müslüman olan bu ülkede bu tür kötülükleri önlemek için, bu gidişata dur demek için kuruldu. Bu yüzden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) diyoruz" şeklinde konuştu

Salâvatlar eşliğinde ilçe binasının açılışı yapıldı. Gelen vatandaşlara yapılan ikramdan sonra, HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ilçeden ayrıldı.
(Ebubekir Alkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir