• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2021 DGS sınav sonuç tarihi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÖSYM'nin düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının 13 Ağustos 2021 Cuma günü açıklanacağı bildirildi.

On binlerce adayın katılım sağladığı DGS sınavının ardından değerlendirme işlemine geçilecek. Sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından ilan edilecek. İşte, DGS sınav sonucu sorgulama sayfası...

Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden 4 yıllık bölümlerine geçiş yapmak isteyen öğrencilerin girdiği DGS sınavına, giriş belgelerinin çıktısını almayan adaylar binaya alınmayacak. 120 sorunun yöneltileceği DGS sınavı 150 dakika sürecek. Sorular, öğrencilerin önlisansta okuduğu bölümlerden değil genel yeteneği ölçmek üzere sözel ve sayısal alanlardan hazırlanacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2021?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 13 Ağustos 2021 Cuma günü duyurulacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenebilecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek ve internet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

b) Önlisans başarı puanı

c) 2021-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacak.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere 'Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi' işlemini hizmete sunuyor. Bu amaçla kullanılmak üzere sınav sonuç belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir 'sonuç belgesi kontrol kodu' basılıyor.

Söz konusu işleme sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılabilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir