• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı çalışması başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2017 yılında ihalesi yapılan ancak başlanamayan Mahmutbey-Esenyurt Metro hattı projesi ağustos ayında başlayacak. Projeyle ilgili yazılı açıklama yapan İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Pelin Alpkökin, 2019'da göreve geldiklerinde durmuş olarak devraldıkları Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Söz konusu hat için 220 milyon euro bütçe ayırdıklarını belirten Alpkökin, "Maalesef, geçmiş dönemde ihalesi yapılan hattın uygulanabilir nitelikte ve detayda projeleri olmadığı için öncelikle projelerini yeniden tasarlamak ve optimize etmek üzerine çalıştık. Aynı zamanda bizim için çok önemli olan, kazılara başlayacağımız alanın müteahhide teslimi için problemler de vardı. Bunların hiçbirisi çözülmeden hattın ihalesi yapılmıştı. Şimdi bütün bu sorunları çözüyoruz. 2 Ağustos'ta Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun imalatlarına başlayacağız." dedi.

İlk etapta Mahmutbey-Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi arasındaki 7 kilometrelik bölümün yapılacağını duyuran Alpkökin, "Bu kısmı 2024 yılında tamamlamayı planlıyoruz. Daha sonra da metromuzu Esenyurt'a kadar devam ettireceğiz. Şehrin batısındaki metro erişimine sahip olmayan 3 milyondan fazla nüfus için çok önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda devam eden diğer metrolarımızla entegrasyonu yüksek bir raylı sistem olacak. Eminim ki açıldığı andan itibaren çok yoğun bir yolculuk talebi olacak." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir