• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
 Suriye`de Yine Filistinli Katliamı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’deki mülteci kamplarının özellikle de Şam’daki Yermuk mülteci kampının son yirmi dört saat içinde yoğun bir şekilde bombardımana ve keskin nişancıların saldırısına maruz kalması sonucu 16 Filistinli mültecinin şehit olduğu belirtildi.

Suriye’deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu bugün yayınladığı basın açıklamasında, altısı çocuk 16 Filistinli mültecinin Suriye rejimine bağlı askerlerin kampları havan topları ve Grad tipi füzelerle vurması neticesinde şehit olduğunu belirterek, otuz kişinin de yaralandığını, yaralılardan dokuzunun durumunun ağır olduğunu ifade etti.

Açıklamada ayrıca Yermuk mülteci kampının son günlerin en barbar ve vahşi saldırılarına maruz kaldığına dikkat çekilerek, hastanelerin yaralıları kurtarmak için sık sık kan ihtiyacı anonsu yaptığı kaydedildi.

Suriye’de çatışmaların başladığı ilk günden bu yana ülkede bulunan Filistinliler çatışmalara girmemek için yoğun çaba harcamalarına rağmen rejim askerleri tarafından sürekli hedef alınmakta. Şimdiye kadar Suriye’de iki bine yakın Filistinli şehit oldu, binlercesi de yaralandı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir