• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erdoğan ‘Uğur Şahin’in eşi’ dedi: laikler ayağa kalktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı Diyarbakır’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan “Çok yakında Uğur Şahin ve eşi misafirimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özlem Türeci’nin ismini zikretmek yerine ‘Uğur Şahin’in eşi’ olarak anması laikleri rahatsız etti.

CHP’li Milletvekili Gamze Taşcıer, “Erdoğan ve bu zihniyet için kadının ismi yok. Ancak birilerinin eşi olarak tanımlanabiliriz. Kadın Eylem Planı'nı siz önce kafanızda başlatın derim. Kendisinin bir adı var, Dr. Özlem Türeci. Bir bilim insanı, akademisyen, immünolog ve BioNtech'in kurucu ortağı.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise BioNTech'in kurucu ortağı Dr. Özlem Türeci için ‘Uğur Bey'in eşi’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Emine Hanım'n eşi konuştu” ifadesini kullandı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise bunun üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşine hakaret etti. @Marcs_Aurelius adlı bir kullancı, “Adam eş denince Emine gibi bi şey gelecek sanıyor. O "eşi" dediğin kadın, aşıyı bulan doktor Özlem Türeci.” İfadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir