• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Hayvan besleyenler dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Adnan Tuna, hayvancılık yapan ve her türlü hayvan besleyicilerinin, hayvanların ısırığıyla kuduz olma risklerinin olduğunu belirterek mutlaka temas öncesi kuduz aşısı yaptırmaları gerektiğini söyledi.

 

Kuduz birimi olarak enfeksiyon uzmanı ve plastik cerrahi servisiyle koordineli bir şekilde çalışıldığını söyleyen Tuna, Kuduz vakalarının çoğunluğunun yaz aylarında görüldüğünü belirterek insanların daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

 

2012 yılında 335 olası kuduz riskli temas hastasının Bölge Hastanesine müracaat ettiğini ve durumlarına göre aşılarının yapıldığını vurgulayan Tuna, \"2013 yılının Mart ayına kadar ise 66 kişi olası kuduz riskli temas hastası başvurmuş ve bunların da gerekli işlemleri yapılmıştır. Kuduz vakası için hastaneye gelen bazı hastaların yaraları, durumlarına göre enfeksiyon uzmanı ve plastik cerrahi servislerimizle koordineli bir şekilde tedavi edilmiştir. Kuduz vakaları kış aylarına göre yazları daha fazla görülmektedir\" ifadelerini kullandı.

 

Hayvancılıkla uğraşan ve veteriner hekimler ile sağlık çalışanlarının da kuduz aşısı yaptırması gerektiğine dikkat çeken Tuna, \"Hayvancılık yapan ve herhangi hayvanla alakalı uğraşan vatandaşlarımızın, mutlaka temas öncesi kuduz aşısı yaptırması gerekir. Kedi, köpek, fare, sincap, at, eşek, inek, koyun ve akla gelebilen her hayvandan da kuduz olunabiliniyor. O yüzden hayvanla teması olan herkesin kuduz riski açısından muhakkak kuduz aşısı olması gerekiyor. Veteriner hekimler ve sağlık çalışanları da risk altında ve bunların da aşı olması gerekir. Aşılar temas öncesi ve 4 doz olarak yapılıyor\" diyerek uyarılarda bulundu.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir