• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Kılıçdaroğlu: Mahkumiyet Kararı Yok...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kılıçdaroğlu, ODTÜ Vişnelik Tesisleri`nde, partisinin 24. dönem milletvekillerine kokteyl verdi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, TBMM`deki yemin törenine katılıp katılmayacaklarına ilişkin bir soruya, konuyu, yarın yapacakları grup toplantısında değerlendireceklerini ve karar alacaklarını söyledi.


Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekilleri konusunda Başbakan Erdoğan`dan somut bir adım beklediklerinin işaretini vererek, "Kendisi milletvekilliği sürecinde birtakım sıkıntılar çekmişti. O dönem kendisine Meclis`te bulunan Cumhuriyet Halk Partisi büyük katkı vermişti. O süreçleri yaşamış olan birisinin bugün faklı bir düşünce içerisinde olabileceğini düşünmüyorum." dedi.

"Ergenekon Davası" kapsamında tutuklu bulunanMustafa Balbayve Mehmet Haberal`ın tahliye taleplerinin reddedilmesine yönelik Meclis`te verilecek tepkiyi, yarın toplanacak Merkez Yönetim Kurulu`nda ve daha sonra toplanacak olan parti gurubunda değerlendireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Mahkemeden güzel bir kararın gelmesi, sadece bizi değil bütün Türkiye`yi rahatlatır." diye konuştu.

Başbakan`dan somut bir adım bekliyor musunuz?" sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Kendisi milletvekilliği sürecinde birtakım sıkıntılar çekmişti. O dönem kendisine Meclis`te bulunan Cumhuriyet Halk Partisi büyük katkı vermişti. O süreçleri yaşamış olan birisinin bugün faklı bir düşünce içerisinde olabileceğini düşünmüyorum."

Başka bir soru üzerine, tutuklu milletvekilleri için herhangi bir yasal düzenlemenin gerekmediğini, ortada bir mahkumiyetin bulunmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Yemin etmezseniz yasama faaliyetlerine katılamayacaksınız, bu tavrınız ne kadar sürecek. Balbay ve Haberal serbest bırakılmazsa ne zaman yemin edeceksiniz?" sorusu üzerine, "Dur bakalım ortada bir karar yok, görelim bakalım." dedi. Kılıçdaroğlu, kararlar ile ilgili yarın bir basın toplantısı yapıp yapmayacağının sorulması üzerine, gerek olursa 14.00`de bir tören var, milletvekili arkadaşlarımız o törene katılacaklar Meclis`in açılış dolayısıyla. Bakalım." diye ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum da ``Millet iradesinin üzerine çarpı koymayı kabul etmiyoruz.`` görüşünü dile getirdi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir