• DOLAR 32.217
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2449.142
  • ...
GUHEM’e ziyaretçi akını sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ne (GUHEM), BTSO Meclis üyeleri ve ailelerini ağırladı.

“BURSA’MIZIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREN PROJELER”

BTSO Başkanı Burkay, “Kentimiz bugün sanayisinde söz sahibiyse, bunda 1961 yılında hayata geçen ilk OSB’nin katkısı büyük. Oda olarak bizler de 8 yıldır attığımız her adımla kentimizin 50 yılını şekillendirecek önemli değişim projelerini kurguladık. Başta ülkemizin yüksek teknolojili ilk organize sanayi bölgesi niteliğindeki TEKNOSAB olmak üzere yeni nesil Ar-Ge ve mükemmeliyet merkezleriyle sektörlerimizin hizmetine sunduğumuz BUTEKOM ve Bursa Model Fabrika, kentimizin yeni vizyonunun ürünleridir. Bursa iş dünyası olarak kendi yüksek milli teknolojisini geliştiren bir Türkiye için hayallerimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz.” dedi.

“GUHEM DÜNYANIN SAYILI MERKEZLERİ ARASINDA”

Burkay, “Dünyanın sayılı merkezlerinden biri olan GUHEM’i ziyaret eden çocuklarımız, buradan yepyeni bir bakış açısı ve büyük bir heyecanla ayrılıyor. Genç kuşağımızın yüreklerinde filizlenen uzay ve havacılık sevgisi, ‘İstikbal göklerdedir’ anlayışıyla inşallah ülkemizin hedeflerine de katkı sağlayacak. Ülkemizin Milli Uzay Programı’nda da yer alan GUHEM, 13 bin metrekarelik alanda uçuş okulu, mekatronik laboratuvarı ve simülatörler gibi pek çok düzenekle alanında Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ilk 5 merkezi arasında yer alıyor.

GUHEM, özgün mimarisi ve estetiğiyle Bursa’mızın sembol projelerden biri olarak da anılacaktır.” diye konuştu. İbrahim Burkay, BTSO meclis üyelerine yönetim kurulunun çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı da teşekkür etti. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, “GUHEM’in katkılarıyla Türkiye, uzay teknolojilerinde kendi kimliğini ortaya koyacak yeni çalışmalara imza atacaktır.” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir