• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Dolum Makinası ile El Değmeden Üretim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dolum makinası, farklı yoğunluklara sahip olan sıvıların ve parçacıklı ürünlerin doldurulması işlemini yapan alettir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kullanılmaya başlanan söz konusu aletler, kendi içinde farklı türlere ayrılmaktadır. Dolumu yapılacak ürünün türü ve kullanım alanına göre farklı tip dolum makinaları vardır.

Özellikle gıdaların dolumu, uzun süre bozulmadan kalmaları ve tüketiciye sağlıklı bir şekilde ulaştırılmaları için büyük bir öneme sahiptir. Profesyonel olarak doldurulan ve kapatılan ürünlerin tüketicilere güven verdiği bilinen bir gerçektir.

Dolum işlemi genellikle kavanoz, şişe ve teneke gibi ambalajlara yapılır. Ayrıca söz konusu makinalar bu işlemi manuel olarak yapmaz. Sistem üzerinden yapılan ayarlamalar sayesinde her ambalaja, eşit gramlarda ürünleri doldurur. Böylece istenen gramajlara sahip ürünler elde edilebilir.

Şişe Dolum Makinası: Seri Üretim

Günümüzde birçok ürünün farklı büyüklüklerdeki şişelerde tüketicilere sunulduğu bilinir. Şişe kullanımı ile hem ürünler sağlıklı bir şekilde saklanır, hem de kolay taşınabilir hale gelir. Bunun yanında şişelerin gramajı istenildiği gibi ayarlanır ve tüketicilerin ihtiyaçları kadar ürünü almaları sağlanır. İşte tüm bu nedenler, şişe dolum makinası kullanımını adeta zorunlu hale getirmiştir.

Şişe dolum makinalarının kullanılması, el değmeden seri üretim gerçekleştirilmesine imkan verir. Makinadan gelen ürün direkt olarak şişeye aktarılır. Böylece doldurma aşamasında insan elinin ürünlere teması tamamen engellenir. Bal, reçel, meyve suyu ve benzeri gıdalar, bu şekilde doldurulur. Şişe dolum makinalarının diğer avantajları ise şu şekildedir:

  • İşgücü maliyetini belirgin oranda azaltır.
  • Dolum sürecini kısaltır ve işlerin hızlı bir şekilde bitirilmesini sağlar.
  • Hijyenik bir doldurma işlemine imkan verir.
  • Farklı tasarımlara sahip olan şişelerin kullanılmasını kolaylaştırır.

Ayran Dolum Makinası ile Taze Ürünler

İnsanların hemen her dönem tükettikleri içeceklerin başında ayran gelir. Herkesin sevdiği bu özel içeceğin tüketicilere ulaştırılması sürecinde hijyen büyük bir önem taşır. Hijyeni sağlamanın aşamalarından birisi de dolumun nasıl gerçekleştirildiğidir. Ayran dolum makinası, bahsedilen ihtiyaçların etkili bir şekilde karşılanması için geliştirilmiştir. Ve beklentilerinizi en üst seviyede karşılar.

Uluslararası standartlarda olan bu makinalar ile üretimlerinizi hızlandırabilir ve hijyeni daha etkili sağlayabilirsiniz. Dolum makinası çeşitleri hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir