• DOLAR 32.39
  • EURO 34.699
  • ALTIN 2407.607
  • ...
MGK Gündeminde Üç Konu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Güvenlik Kurulu`nun (MGK) toplantısı sona erdi.
Çankaya Köşkü`nde 5.5 saat süren toplantıda seçim, terörle mücadele ve dış gelişmeler ele alındı. MGK zirvesinde Suriye`ye yönelik mesajlar da yer aldı.

MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, Suriye ve Libya başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen son gelişmelerin değerlendirildiği belirtilerek, ``Bu çerçevede, bölge halklarının meşru talep ve beklentileri doğrultusunda kapsamlı siyasi, sosyal ve ekonomik reformların bir an önce yürürlüğe konulmasına ve anayasal demokrasinin tesisi ile sonuçlanacak gerçek ve bir siyasi değişim sürecinin başlatılmasına atfedilen önem vurgulanmıştır`` ifadelerine yer verildi.

MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, ``Vatandaşlarımızın güvenliğini, yaşama hakkını, birlikteliğini ve kardeşlik duygularını hedef alan teröre karşı güvenlik kuvvetlerince yürütülen etkin mücadeleye hiç bir ayrım gözetilmeksizin, bölgelerarası gelişmişlik farklılıklarının giderilmesine yönelik olarak yürütülen ekonomik, kültürel, sosyal nitelikteki kapsamlı çabalar daha da artırılmak suretiyle kararlıkla devam edileceğinin altı çizilmiştir`` ifadelerine yer verildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir