• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Davutoğlu:  Neredeyse bir kast sistemi oluşmuş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Samsun'da hükümeti eleştiren Davutoğlu; ''İki kesim var toplumda. Bir kesim milyar dolarlarla yurt dışında serveti olduğu iddia edilen yönetici kesimi. Doğru veya yanlış ayrı konu. Böyle bir iddia varsa bunun cevabı yetkililer tarafından verilmeli.

Diğer tarafta organize suç örgütü, mafya liderleri tarafından milyon eurolarla rüşvet alan gazeteciler. Ve 10 bin dolar dedi ama sonra Sedat Peker düzeltti. Milyon dolarla maaş alan milletvekilleri. Bir tarafta bunlar bir tarafta bin 500 liraya geçinmeye çalışan emekli, asgari ücret, açlık sınırının altına inmiş ürününün karşılığını alamayan çiftçi, bir sabah uyandığında yüzde 15 elektrik zammıyla karşılaşan vatandaş. Neredeyse bir kast sistemi oluşmuş.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra nereden nereye geldik. Son iki aydır organize suç örgütü lideri tanımı öyle söyledikleri için söylüyorum. Sedat Peker. Yurt dışından videolar yayınlıyor. Ardından Türkiye'de kara para akladığı tescil edilen Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili bir dizi ifşaat ortaya saçıldı. Bugün de tosuncuk memlekete dönecek diye memnuniyet ifade ediyorlar. Bu tosuncuklar nereden çıktı? Bu tarlayı kim böyle sürdü? Nasıl oldu da 38-39 yaşında o zamana kadar herhangi bir ticari başarısı görülmeyen Sezgin Baran Korkmaz milyon dolarları yurt dışından nasıl getirdi. Niye bu değirmenin suyu nereden akıyor diye sormadınız? Türkiye'de MASAK yok mu, Türkiye'de hukuk yok mu? Eğer siz bütün o yapıların bir parçası haline geldiyseniz hesap soramazsınız. Buradan Cumhurbaşkanı'na Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı için sesleniyorum. Sezgin Baran Korkmaz'ı derhal Türkiye'de yargılamaya başlayın. Bunu geçmiş dönemde Reza Zarrab için kendisine söylemiştim. "Reza Zarrab Türkiye'de yargılanmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir