• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Tarih Tekerrür Etmek Üzere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Zülfi Tan / Doğruhaber / haber - yorum

Bu açıklamanın Osmanlıcası; “İngiliz gemilerinden kaçan iki Alman savaş gemisi Osmanlıya sığındı. Osmanlının Alman hayranı paşaları, bunlara Osmanlı bayrağı çekerek, onları satın aldığını açıkladı.”

Daha sonra ne mi oldu? Osmanlı bu savaşta tamamen tarafsız iken, bu gemileri gizlice Karadeniz`e sokarak aniden Rusya’nın limanlarını bombalamaya başladı. İşgüzar Enver paşa, devletten habersiz bu işi yaparak, Osmanlıyı oldu-bitti ile 1. Dünya savaşına soktu. Haince bir şekilde, Rusya’ya savaş ilan etmeden Rusya’ya saldırdı. Böylece Osmanlı, hiç gereği yokken, çok güçsüz ve istemeden bir savaşa girmiş oldu.

Şimdide öğreniyoruz ki; dört adet Amerikan insansız ve silahsız! Hava aracı Türkiye’den kalkarak, Irak’ın kuzeyine keşiflerde bulunuyormuş! Teröristleri takip ediyormuş! Tamamen silahsızmış! Türkiye’nin kontrolündeymiş! Güldürmeyin Allah aşkına orta doğuda silahsız gezilir mi? Hele hele bu günlerde!

Arkadaş biz bu filmi daha önce 1. Dünya savaşında izlemiştik. Yoksa bu ikinci bölümü mü?

Afganistan’da ve Pakistan’da bu insansız savaş uçaklarının marifetlerini hergün görüyoruz. Aynı katillerin uçakları değiller mi? Aynı yalanları onlara da söylemiyorlar mı?

Bu uçaklar Kuzey Irak yerine İran’ı gözetliyor olmasın sakın? İsrail ve Amerika’nın, İran’a gizli saldırısında bunlar kullanılmasın?

Veya Suriye’de kullanılıyor olmasın? Roboskinin de bunların eseri olduğundan zerre kadar kuşkum yoktur.
Türkiye’ye patriotların verilmesi, İsrail`in özür dilettirilmesi, PKK ile anlaşmaya varılması, ardından bu insansız savaş uçaklarının keşifleri. Bunlar art arda eklendiğinde insanın aklına birden bire ne oluyoruz? demesi geliyor. Sahi bu patriotların Malatya’da ne işi var?

Her halükarda bu çok tehlikeli bir oyundur  ve Türkiye’ye zarar vermekten başka bir sonucu da yoktur.

Birinci dünya savaşında olduğu gibi bir Amerikan hayranı çıkıp, bu uçaklara başka görevler de verebilir. O zaman Türkiye ne yapacak? Tabii ki dedeleri Osmanlının yaptığını yapacak. Batı ne yapacak. Onlarda dedelerinin yaptığını yapacak.

Al sana ikinci torunlar savaşı.

Kim mi kazanacak?

Onu da siz söyleyin!

Ne de olsa tarih tekarrürden ibaretmiş!!!

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir