• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
30 Türkiye Vatandaşı, Gazze`ye gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ATİNA -Gazze`nin insan haklarından istifade etmesi için mücadele ettiklerini söyleyen Yunan organizatörlerin temsilcisi Prof. Vassilis Pissias, "İsrail hariç hangi ülke ve uluslararası kuruluşlar isterse gelip gemilerimizi kontrol edebilir." dedi. İnsani yardım ve aktivist götüreceklerini belirten Pissias, İsrail`in bu konuyu propaganda aracı olarak kullandığını söyledi. Pissias, İsrail devleti ve vatandaşlarına karşı bir harekete kalkışmadıklarını ancak İsrail hükümetinin politikalarına cephe aldıklarını vurguladı. Yunan aktivist, "Amacımız, abluka altındaki Gazze`nin özgürlüğüne kavuşması konusunda yardımcı olmaktır." ifadelerini kullandı.

İsveçli yazar Henning Mankell, "Böyle halka açık bir toplantıda İsrail`e ve istihbaratına bilgi gönderecek bazı papağanlar aramızda olabilir. O kişilere sormak istiyorum. Burada sevgi ve barıştan başka savaş konuşulduğunu duydunuz mu?" dedi.

1982 yılında ABD`nin en önemli gazetecilik ödülü olarak kabul edilen Pulitzer`e layık görülen Afrika asıllı Amerikalı yazar Alice Walker, "Amerikan hükümeti Gazze`de sorunu çözmeyi başaramadığı için filoyla gideceğim. Amerikan hükümeti, Amerikan vatandaşlarının taleplerine karşılık veremedi." görüşünü dile getirdi.

İsveçli organizatör Dror Feiler de "İsrail hükümeti bizi şiddetle engellemeye kalkarsa biz tekrar ve takrar Gazze`ye gideceğiz. Ki Gazze dünya ile entegre olabilsin." dedi.

30 TÜRK GAZZE FİLOSUNDA YER ALACAK
İspanyol gemisiyle Gazze`ye gideceğini anlatan İstanbul`dan hukuk öğrencisi Buhari Çetinkaya da Yunanistan`dan hareket edecek gemilerin Türkiye`ye uğraması halinde 30 civarında gönüllünün Gazze yoluna düşeceğini söyledi. Bunun gerçekleşmemesi halinde ise 8-10 civarında Türk vatandaşının Atina`dan İspanyol gemisi ile bölgeye gideceğini kaydetti.

Mavi Marmara`nın filoya dahil olamamasının kendilerini ve yabancı aktivistleri üzdüğünü söyleyen Çetinkaya, Gazze`de yaşanan insanlık dramına dünyanın dikkatini çekmeyi amaçladıklarını ayrıca insani yardımları da dağıtacaklarını ifade etti.

"Türkiye`nin bize destek ve sahip çıkacağına inanıyoruz. Gazze, Türkiye için Avrupalılardan daha farklı bir anlam ifade ediyor" diyen Çetinkaya, "Gazze`ye ulaşmak için geçen yıl şehit olan Türkiyelilerin bizlerle olacağını biliyorum" dedi.

Basın toplantısında söz alan konuşmacılar, geçen yıl Mavi Marmara`da hayatını kaybeden 9 şehidi saygıyla andıklarını belirttiler.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir