• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Mısır'daki idam kararlarının tel'in edileceği basın açıklamalarına "geniş katılım" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Akgönül, Mısır'da 12 İhvan mensubu hakkında verilen idam kararlarının cunta mahkemesi tarafından onanmasına tepki gösterdi.

Darbeci Sisi'nin mahkemelerinin yeni idam kararları verdiğini belirten Akgönül, söz konusu mahkemelerin verdiği hiçbir kararın adil ve tarafsız olmadığını belirtti.

İntikam alma amacıyla verilen kararların tamamen siyasi olduğunu ifade eden Akgönül, "Aralarında devrimin sembol isimlerinden olan şehit Esma Biltaci'nin babası, aynı zamanda İhvan'ın Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile Müslüman Kardeşler liderlerinden Safvet Hicazi'nin de olduğu 12 kişi hakkında verilen idam kararları, tamamen mizansen ve tiyatrodan ibarettir." dedi.

Söz konusu idam kararlarından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirten Akgönül, "Halkın seçtiği yönetime karşı darbe yapan ve seçilmiş cumhurbaşkanını zindanda şehit eden, binlerce masumu Rabia Meydanı'nda katledenler bir gün yargılanacaktır." ifadelerini kullandı.

"Yargı kılıfı geçirilmiş siyasi katliamların durdurulması" çağrısında bulunan Akgönül, "Bütün uluslararası kurum ve kuruluşlar, İslam İşbirliği Teşkilatı, Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda bir an önce harekete geçmelidir." şeklinde konuştu.

Türkiye'de belli kesimler tarafından ciddi tepkiyle karşılansa da uluslararası kamuoyunda ve Türkiye basınında yeteri kadar yer almayan idam kararlarının kabul edilemez olduğunu belirten Akgönül, Mısır'da şimdiye kadar en az 91 kişinin haksız yere idam edildiğini söyledi.

İdam kararlarına karşı yarın (2 Temmuz) Türkiye genelinde kitlesel basın açıklamaları düzenleyeceklerini belirten Akgönül, halka "geniş katılım" çağrısında bulundu.

Akgönül, basın açıklamalarının şehrin merkezi konumundaki camilerde kılınacak cuma namazının ardından düzenleneceğini de belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir