• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
Batman Valiliği`nden bilimsel projelere tam destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valiliği, özellikle liseli gençleri bilimsel çalışmalara yönlendirmek amacıyla bir çalışma başlattı.

 

Batman Valisi Yılmaz Arslan, geçtiğimiz günlerde vali yardımcıları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte okulları ziyaret ederek, çalışmalara destek olmaları yönünde talimat verdi. Yapılan çalışmalar sonunda bilimsel bir kurul oluşturuldu.

 

Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu başkanlığında oluşturulan \"Bilimsel Çalışmalara Yönlendirme Kurulu\" ilk çalışmasını Türk Telekom Anadolu Lisesi`nde yaptı.

 

Karataşoğlu`nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Vekili M. Ali Atalay, İl Denetmenleri Başkanı A.Hakim Arslan, Fen Lisesi Müdürü İsmail Sırrı Tekin, Anadolu Lisesi Müdürü Diyaettin Okuyan, Türk Telekom Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Erdal ile bu okullarda görev yapan özellikle Fen ve Matematik branşlarından öğretmenler bir araya gelerek, öğrencilerin bilimsel çalışma ve proje yarışmalarına nasıl yönlendirilebilecekleri ile alakalı fikir teatisinde bulundu.

 

Batman`dan bilimsel çalışmalara katılanların genelde 2-3 okulla sınırlı kaldığı ve bunun diğer okullara da yayılması gerektiği üzerinde duruldu.

 

Hazırlanacak projelerle Bilim olimpiyatlarına katılma, Batman`da imkânlar ölçüsünde okullarda proje ofislerinin oluşturulması, hazırlanacak projelerle ilgili tanıtım çalışmaları ve katalog hazırlama, zaman zaman üniversiteyle işbirliği yapma, olimpiyat ve yarışmalarla ilgili öğretmenlere ve öğrencilere kurs ve seminerler düzenleme, ulusal ve uluslararası bilimsel yarışmalar öncesi il geneli proje yarışmaları düzenleme, bilim şenliği ve sergiler gibi faaliyetlerle öğrencilerin dikkatini bilimsel faaliyetlere çekme şeklinde görüş ve düşünceler dile getirildi.

 

Kurul üyeleri öneriler üzerine farklı görüşler dile getirdi. Vali Yardımcısı Karataşoğlu ise, bu gibi çalışmalara Valilik olarak tam destek vereceklerini söyledi.

 

Kurul kararları geçtiğimiz günlerde ilk meyvelerini vermeye başladı. Bölge düzeyinde yapılan TÜBİTAK yarışmasında Batman`dan gönderilen 2 proje birincilik, 3 proje ikincilik ve 1 proje de üçüncülük ödülü aldı.

 

Bilimsel Çalışmalara Yönlendirme Kurulu`nun, yapılacak çalışmalar için önümüzdeki zamanlarda yeniden toplanacağı bildirildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir