• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
`TÜBİTAK Proje Yarışması`nda dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Mersin Bölge Finali Ödül Töreni, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı.
 
Ödül Törenine, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, TÜBİTAK Araştırma Projeleri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
Mersin Üniversitesi Rektörü Suha Aydın gençlere seslenerek, "Ülkemizi, geleceğimizi aydınlatacak günlerin ümidi sizlersiniz. Güzel günleri hayal eden ve hayallerinin peşinden koşan gençlerle yükselecektir ülkemiz. Hayallerimizin gerçekleşmesini, oturup beklemek çok anlamsız. Ama ümit etmek ve umutla beklemek çok önemli. Lütfen hayal edin! Gelecekte bir gün hayallerinizin gerçekleşeceğini göreceksiniz" dedi.
 
TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ise, "Bugün sevgili öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz için oldukça uzun süren bir sürecin sonundayız. Özellikle danışman öğretmen ve öğrenciler bu sürece oldukça iyi hazırlandılar. Bölge sergimiz dün akşam sona erdi. Katılımın yüksek oluşu bizi oldukça mutlu etti. Kısaca şunu söylemek istiyorum. Daha önce açılış konuşmasında belirttiğim gibi buraya katılan öğrencilerimiz her yönden öğrencilerimizi geliştiren ve değer katan bir süreç oldu" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz tarafından öğrencilere ödülleri takdim edildi.
(A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir