• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman’da hedef 15 Temmuz’a kadar nüfusun yüzde 70’ini aşılamak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da 105 bin kişi Coronavirus’ten korunmak için aşı oldu. 15 Temmuz’a kadar hedef Batman’da nüfusun yüzde 70’ini aşılamak.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, kent genelinde yoğun bir çalışmayla vatandaşları aşılarken 26 bin çalışanı olan tekstil sektöründe aşılama çalışmasını başlattı.

İl Sağlık Müdürlüğü, kurduğu mobil sağlık ekibi ile tekstil atölyelerinde çalışanlara aşılarını vurmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, hedeflerinin 15 Temmuz’a kadar nüfusun yüzde 70’ini aşılamak olduğunu söyledi.

“18 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızı aşılıyoruz”

Aşı programlarının yoğun şekilde sürdüğünü belirten Pamukçu, “Sağlık Bakanımızın açıklamasıyla beraber bugünden itibaren Batman’da da tüm ülkede olduğu gibi 18 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızı aşılıyoruz. Bütün sağlık tesislerimizde, aile sağlık merkezlerimizde ve hastanelerimizde aşılama programlarımız yürüyor. Bunun yanında mobil ekiplerimiz de özellikle yoğun çalışanı olan tekstil sektöründe ve Organize Sanayi Bölgesinde aşılama programı yürütmekteyiz.” dedi.

“Hedef nüfusun yüzde 70’ini aşılamak”

Tüm tekstil çalışanlarını aşılamayı hedeflediklerini vurgulayan Pamukçu, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızın da bu anlamda çok ciddi bir desteği ve ilgisi var. Batman’da toplamda aşılama sayımız 105 bin kişiyi geçti. Aşı sayısı olarak da 155 bin aşı yapmış bulunmaktayız. 15 Temmuz’a kadar hedefimiz Batman’da nüfusun yüzde 70’ini aşılamak. Firmalar bu anlamda Batman İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı halk sağlığı başkanlığına irtibata geçerek kendi yerinde mobil hizmet şeklinde bizden randevu alabilmektedir. Bu anlamda hem Biontech aşısını hem de Sinovac aşısını biz tekstil firmalarımıza, organize sanayi bölgelerinde mobil ekip olarak uygulamaktayız.”

Aşı olan tekstil çalışanları ise iş yerlerinde aşı olmanın kendilerini sevindirdiğini, herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir