• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Suriye`ye 25 ton un
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - İnsani Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İHYAD), \"Ağrı Ekmeğini Paylaşıyor\" sloganıyla topladığı 25 ton unu Suriyelilere ulaştırdı.


Konu ile ilgili açıklamaya yapan (İHYAD) Genel Başkanı Mehmet Aslan,` Suriyeli kardeşlerimiz savaşla imtihan olurken, biz de Suriyeli kardeşlerimizle imtihan ediliyoruz\" dedi.


Ağrılı hayırseverlerin gösterdiği yoğun ilgiyle yardım kampanyasında acil ihtiyaç olan ekmek için topladıkları 25 ton unu Suriye`ye ulaştırdıklarını belirten Aslan, \"Çatışmalarda en çok zarar görenler her zaman olduğu gibi kadınlar, çocuklar ve sivil halk oldu. On binlerce Suriyeli evlerini terk ederek, komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Ülkemize sığınan mültecilere ve Suriye`deki yardıma muhtaç kardeşlerimize insani yardım malzemeleri ulaştırmaya devam edeceğiz` ifadelerini kullandı.


Aralarında dernek üyelerinin de bulunduğu un yüklü araç Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli mülteci ve mağdurlara verilmek üzere yetkililere teslim edildi.


Halep iline yakın bölgelere ulaştırılan 25 ton un ekmek yapılarak, halka ücretsiz olarak dağıtıldı.       (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir