• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Alman Mahkemesi Ayrımcılık Yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2000-2007 yılları arasında aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından 8`i Türkiyeli 10 kişinin öldürülmesine ilişkin Almanya`da görülecek davaya, Türkiye medyasının ve Türkiyeli yetkililerinin alınmamasıyla konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Mahkemenin yargılamaya kabul edilecekler konusunda ayrımcı ve subjektif davrandığını dile getiren Bozdağ, bunun mahkemenin yapacağı yargılamaya, vereceği karar nasıl olursa olsun, şimdiden şüpheyle yaklaşmasına yol açacağını söyledi. Bozdağ, mahkemenin kararını gözden geçirerek, Türkiye medyası ve Türkiyeli temsilcilere de izleme imkanı vermesini umduğunu kaydetti.

Başka ülkelere mahkemeyi izleme imkanı verildiğine işaret eden Bozdağ, ``Onlar bu davanın mağduru değil. Alman medyasına veriyor ama Türk medyasına vermiyor. Bu çok açık bir ayrımcılıktır, bu çok açık bir şekilde mahkemenin hakiminin subjektif ve yanlı, taraflı tutumudur. Biz bu tutumu hukuk devletine yakıştırmadığımızı, bu tutumun doğru olmadığını her defasında ifade ettik. Umarız mahkeme buradan döner`` diye konuştu.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir