• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Hürriyet`ten Erdoğan`a Gazze Operasyonu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan`ın İsrail`in özür dilemesinin ardından Gazze`yi ziyaret edeceğini açıklaması İsrail`i rahatsız etti. Erdoğan`ın Gazze`ye gitmesini engellemek için medyayı kullanan İsrail, Jerusalem Post aracılığıyla olmayan Filistinli yetkiliye dayanarak, "Filistinliler`in Erdoğan`ın Gazze`ye gelmesini istemediğini" ileri sürdü.

İsrail, Erdoğan`ın Gazze ziyaretini engellemek için uydurduğu haberi Türkiye`de pazarlama görevini de Hürriyet gazetesine verdi.

Hürriyet gazetesi manşetinden "Erdoğan`ın gelmesini istemiyoruz" başlığı altında Filistinlilerin Erdoğan`ın Gazze`ye gelmesini istemediğini ileri sürdü. Hürriyet bu sözleri de `İsmi açıklanmayan bir yetkiliye` dayandırdı. `İsmi açıklanmayan yetkili` tanımlaması, medyanın masa başında hazırladığı operasyon haberlerine ciddiyet kazandırmakı için kullandığı bir yöntem olarak biliniyor.

Öte yandan asıl dikkat çeken de, Hürriyet`in operasyon haberini bazı muhafazakar sitelerin aynı şekilde manşetlerine taşıması oldu.

İşte Hürriyet`in haberinin o bölümü;

"`Erdoğan gelmesin, istemiyoruz`

Filistin Yönetimi`nden bir yetkili Başbakan Tayyip Erdoğan`ın önümüzdeki haftalarda gerçekleştirmeyi planladığı Gazze ziyaretine karşı olduklarını açıkladı. İsrail’in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post’un aktardığına göre, Ramallah’tan adı açıklanmayan bir yetkili, “Filistin Yönetimi liderliği Türk hükümetini böyle bir ziyarete karşı olduğumuz konusunda bilgilendirdi. Çünkü böyle bir durum Filistinliler arasındaki bölünmeyi daha da derinleştirecektir” dedi. Yetkili, “Gazze Şeridi bağımsız bir Filistin devleti değil, Hamas da Filistinlilerin meşru temsilcisi değil” diye konuştu."


KAYNAK: ROTAHABER


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir