• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Mahkeme, Ağaoğlu’nun Maslak 1453’ünü Durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 1. İdare Mahkemesi, Ali Ağaoğlu’na ait Ağaoğlu Şirketler Grubu`nun İstanbul Ayazağa`daki, "Maslak 1453" projesini yasalara aykırı buldu ve durdurulmasına karar verdi. Karar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP`li Meclis üyelerinin açtığı iptal davası üzerine verildi. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, Maslak 1453 projesinin kamu yararına uygun olmadığına karar verdi. Karar oybirliğiyle alındı.

HUKUKSUZ BİR GİRİŞİM

Davanın kararında şöyle denildi:


"Söz konusu nazım imar planı değişikliğinin üst ölçekli planlara aykırı olduğu, öte yandan bölgede öngörülecek yerleşim için yeterli çalışmaların yapılıp plan değişikliğine yansıtılmadığı anlaşıldığından, dava konusu 1/ 5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinde ve dolayısıyla, söz konusu plan değişikliği uyarınca yapılan 1/ 1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinde hukuka, mevzuata, şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine ve kamu yararına uyarlık bulunmamıştır."

Hatırlanacağı gibi, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi`nin açtığı dava ile Ağaoğlu Grubu`na ait Maslak 1453 projesine, İstanbul 8`inci İdare Mahkemesi tarafından da 27 Şubat`ta durdurma kararı verilmişti.

İstanbul 8`inci İdare Mahkemesi’nin kararına, davaya taraf olan Emlak Konut GYO itirazda bulunmuştu. Maslak 1453 projesi ile ilgili Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi de bir dava açmıştı. TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açılan dava, Danıştay 6. İdare Mahkemesi tarafından ele alınmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir