• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Özbekistan'ın Andican bölgesinde yeni bir cami açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev/Dış Haberler

17 Haziran'da Özbekistan Lideri Shavkat Mirziyoyev çalışma ziyareti sırasında kendisinin katılımıyla açılışı yapılan yeni Cuma Camii'ne çalışma ziyaretinde bulundu ve cami hakkında detaylı bilgi aldı. Yeni Cami eski tarz “dört eyvan” ve “dört kapı” ile 54 metre yüksekliğinde 2 minare ile inşa edildi ve ana salonun üstünü 18 metre çapında bir kubbe ile kapatıldı.

Bölgedeki ilk bu caminin 1870 yılında yetenekli mimarlar tarafından yapıldığı belirtilmektedir. Mevcut caminin inşaatı 2018'de başladı ve Mayıs 2021'de sona erdi. Daha önce bu bina beş bin kişiyi barındırıyorsa, şimdi on beş binden fazla insan burada namaz kılabilecek.

Özbek lider, Kuran'dan ayetleri dinledikten sonra cami görevliler ile sohbet ederek camideki çalışma koşulları, yaşam ve mevcut durumu sordu.

Cumhurbaşkanı ayrıca, bu caminin etkin inşasına katkılarından dolayı mühendislere, inşaatçılara ve dekoratörlere ve hayırseverlere içtenlikle teşekkür ettiğini söyledi. Ayrıca Andican sakinlerini kutsal bir mabet kazanılmasından dolayı içtenlikle tebrik etti ve insanlara bu caminin yüzyıllarca hizmet etmesini diledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir