• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Akıllı Belediyecilik Zirvesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Marmara Belediyeler Birliği, Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği ve Zed Danışmanlık işbirliğiyle organize edilen `\". Akıllı Belediyecilik Zirvesi\" İstanbul`da başladı. 2 gün sürecek zirveye Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Kosova Belediyeler Birliği Başkanı Naim İsmaili, İsveç Belediyeler Birliği Başkanı Anders Knape ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy ve birliğe üye belediyelerin temsilcileri katıldı.


\"Artan gelişme ve gerçek başarı için teknoloji şart\"
Zirvenin açılışında konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, \"Halkın içinde olmanın ve onlara hizmet sunmak, belediyeciliğin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bugün büyükşehir belediyeleri, gerek yetkileri gerekse de bütçeleri itibariyle, bulundukları bölgelere her türlü yatırım ve hizmeti yapabilir duruma getirildi, fakat bu imkânlar başarıyı sağlamada yeterli değildir. Her geçen gün artan bir gelişme ve gerçek başarı için, teknolojiyi daha etkin kullanmamız gerekiyor. Bunu yapamadığımız takdirde, değişen dünyaya ayak uyduramıyoruz. Teknolojiyi gündeme alan belediye başkanlarının özellikle halkla ilişkiler çalışmalarında daha başarılı olacağını düşünüyorum\" dedi.


\"Marka şehirde en etkili unsur, akıllı uygulamalar\"
Teknolojinin etkin ve verimli kullanılmasıyla marka şehirlerin inşa edilebileceğini, bu konuda dünya ülkelerinin kendi markalarını öne çıkartma konusunda birbirinden akıllı projeler ortaya koyduğunu belirten Başkan Altepe, \"Bu konuda Güney Afrika ve Singapur başarılı örnekler sergiledi. Ülkelerin markalaşmasının ardından sıra şehirlere geliyor. Şehirler de markalaşma adına birbirinden akıllı uygulamaları öne çıkarıyor. Bugün şehirler de, aynen ülkelerin markalaşması gibi kendilerini hem ulusal düzeyde hem de dünya çapında tanıtmak için kolları sıvamış durumda. Artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir çağda yaşamaktayız. Bu yarışın da en önemli ve etkin unsuru akıllı uygulamalardır\" diye konuştu. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir