• DOLAR 32.339
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2244.762
  • ...
Gaziantep Umut Kervanı’ndan kurban bağışı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te yardım faaliyetlerine ara vermeden devam eden ve bu yılda Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmek için hazırlıklarına başlayan Umut Kervanı, “Kurbanınız Umut Olsun” çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul edecek.

Yaklaşan Kurban Bayramı için gerekli tüm hazırlıklarını tamamlayan Gaziantep Umut Kervanı, bu yılda Kurban Bayramı’nda yetim ve öksüzler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek.

 

Kurban Bayramı'nda her yıl olduğu gibi yine önceliği yetim ve öksüzler olan Gaziantep Umut Kervanı, hayırseverlerin bağışlayacağı kurbanlıklarla binlerce eve et ulaştırmayı hedefliyor.

Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, İLKHA muhabirine, yetim ve öksüzler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine bayramda kurban eti ulaştırmak için tüm hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Kurban Bayramı çalışmalarını “Kurbanınız Umut Olsun” sloganıyla başlattıklarını ifade eden Özaslan, hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

Bu yılki kurban bedelinin bin 250 TL olarak belirlendiğini bildiren Özaslan, hayırseverlerin bağışladığı kurbanlıkların etlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmasında aracı olacaklarını belirtti.

Özaslan, başta yetim ve öksüzler olmak üzere kentteki ihtiyaç sahiplerinin Kurban Bayramı sevincine hep birlikte ortak olacaklarını vurguladı.

Hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanlıkların etlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracaklarını ifade eden Özaslan, hayırseverlerin desteğinin önemine dikkat çekti.

Kurban Bayramı çalışmalarını başlattıklarını belirten Özaslan, hayırseverlere "Kurbanınız Umut Olsun" diyerek kurban bağışı çağrısında bulundu.

“Kurban Bayramı çalışmalarına başladık”

Bu yılki kurban çalışmalarını başlattıklarını anımsatan Özaslan, “Umut Kervanı Gaziantep'te her sene olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı çalışmalarına başladı. Kurban çalışmaları her sene Umut Kervanı Vakfı’nın yaptığı çalışmalardır. Bu sene yine inşallah Kurban Bayramı yaklaşırken Umut Kervanı Vakfı olarak bu münasebetle hazırlıklara başladık. Umut Kervanı Vakfı olarak hayırseverlerin bağışladıkları kurbanlıkların etlerini Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için bir çalışmamız olacak. Her yıl Kurban Bayramı'nda bu çalışmalarımızı tekrar ettiriyoruz. Bu yılda yine Allah rızası için Kurban Bayramı öncesi ve sonrası yardım faaliyetlerimiz devam ediyor.” dedi.

“Hayırseverlerin bağışladığı kurbanların etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız”

Kurban Bayramı’nın yaklaştığını belirten Özaslan, “Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı ve Kurban Bayramı gelmeden önce her yıl olduğu gibi yine hazırlıklarımızı yaptık. Dolayısıyla bu yıl bir taraftan bağışlanan kurbanların kesimi yapılacak bir taraftan da kesilen kurbanların etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurbanını Umut Kervanı Vakfı’na getiren ve kurban etini bizim aracılığımızla bağışlamak isteyen hayırseverlere inşallah yine yardımcı olacağız. Hayırseverlerin bağışladığı kurbanların etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Biz her sene Kurban Bayramı'nda bu çalışmayı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kurban kesemeyen herkesin evine et girmesini istiyoruz”

İhtiyaç sahiplerinin sayısının çok olduğuna dikkat çeken Özaslan, “Evlerine belki de bir yıl boyunca hiç et girmeyen fakir, ihtiyaç sahibi, dul, yetim ve öksüz insanlar var. Ama Kurban Bayramı'nda bir nebze de olsa onlarında Kurban Bayramı’nda bir sevinç yaşamaları ve evlerine et girmesi de onların en doğal hakkıdır. Umut Kervan olarak Gaziantep'te her yıl olduğu gibi tüm hazırlıklarımızı tamamladık, Kurban Bayramı’nı bekliyoruz.” diye konuştu.

Hayırseverlerin bağışlayacakları kurbanların etlerini ihtiyaç sahibi ve fakir ailelere dağıtılmasında aracı olacaklarını belirten Özaslan, “Kurban Bayramı sevinci ile fakirlere et ulaştıralım.” dedi.

Her eve kurban etinin girmesini istediklerini belirten Özaslan, bu konuda hayırseverlere önemli görev düştüğünü ifade etti.

Bu yılki kurban bedelinin 1250 TL olarak belirlendiğini belirten Özaslan, hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulunarak, “Yurtiçi kurban bedeli il il değişiyor. Bazı illerde kurbanlık daha uygun fiyatlarda bulunabiliyor. Bazı illerde de bu fiyatlar daha yüksek olabiliyor. Bizde Gaziantep'te en alt limit olarak kurban bağış bedelini 1250 TL olarak belirlemiş olup kurbanlık fiyatları da hayvanın kilosuna göre değişebiliyor. Kurban bağışlamak isteyen hayırseverler vakfımızın resmi internet sitesinden de bu konuda detaylı bilgi alabilirler.” diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir