• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
BDT ülkeleri acil durumlara müdahale konusunda anlaştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev/Dış Haberler

10 Haziran'da Minsk'te çevrimiçi bir toplantı sırasında, BDT üye ülkelerinden oluşan bir uzman grubu, acil sıhhi ve epidemiyolojik durumların önlenmesi ve bunlara müdahalede işbirliği konusunda bir taslak anlaşma üzerinde anlaştılar. Toplantıya Belarus, Rusya, Ermenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Tacikistan'dan uzmanlar katıldı.

Belgenin amacı, sıhhi ve epidemiyolojik nitelikteki acil durumlara yanıt vermek için BDT'de izleme sistemleri oluşturmak olarak açıklandı. Salgın hastalıklarla mücadele için mobil birimlerin katılımı da dahil olmak üzere, BDT üye devletlerine acil durumların ortadan kaldırılmasında yardım sağlama prosedürünü sağlama noktasında fikir birliğine vardı. Anlaşma, kilit faaliyet alanlarını ve bu tür oluşumların kullanılmasının mümkün olduğu koşulları tanımlayacağı belirtildi. BDT üyesi ülkelerin Hükümet Başkanları Konseyi, bu anlaşmayı yakın gelecekte ele alacağı da aktarıldı.

BAĞIMSIZ DEVLETLER TOPLULUĞU NEDİR?

Bağımsız Devletler Topluluğu, 8 Aralık 1991 tarihinde Rusya, Ukrayna ve Belarus arasında imzalanan anlaşma ile kurulmuştur. Anlaşma ile Sovyetler Birliği resmen yıkılmış oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir