• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`30 Dakikalık Kitap Okuma Etkinliği`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından organize edilen 49. Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde yeni Kültür Merkezi Fuaye Salonu ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sinema salonunda tüm Türkiye ile aynı anda yaklaşık 200 kişinin katılımıyla "30 Dakikalık Kitap Okuma Etkinliği" gerçekleştirildi.
 
Okuma etkinliğine İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kitap okumadaki amacın halkı kitaba, kütüphaneye ve okumaya özendirmek ve bu konularda toplumda farkındalık yaratmak olduğu belirtildi.
 
Etkinlik sonunda konuyla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, "Bir düşünürümüz derki, `Okullarımızda hiçbir şey öğretilmesin ama hiçbir şey, okuma alışkanlığı kazandırılsın yeter` diyerek, ilimizde yaşayan tüm halkımızı ve öğrencilerimizi kütüphaneden yararlanmaya davet ediyoruz. İl halk kütüphanemizde 34 bine yakın kitabımız bulunmakta olup bu kitaplarımızın tamamı güncel kitaplardan oluşmaktadır. Okumayı bir yaşam tarzı haline getirerek hem kendi yaşantımızı hem de çevremizdeki insanların yaşantısını zenginleştirmiş olacağız. Ülkemizde yaşanan birçok sorunun altında cehalet ve eğitimsizlik yatmaktadır, bu sorunları da okuma ile birlikte çözebileceğimize inanıyoruz" dedi.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir