• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
TÜBİTAK Proje Yarışması Mersin Bölge Finali başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Bu yıl 44`üncüsü düzenlenen ve 26-29 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması`nın Mersin Bölge Finali`nin açılışı Yenişehir Fuar Merkezi`nde yapıldı.


Mersin`in bilim ve teknoloji politikalarını belirlemek için TÜBİTAK`ın AR-GE desteği, bilimsel çalışmalara karşı öğrencileri özendirmek ve ilgilerini artırmak açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, \"Mersin, geleceğin Türkiye`sinde ön sıralarda yer alacak bir kent. Bizler, bu konudaki sorumluluklarımızın farkındayız. Biz yeşeren umutları büyütmek için geleceğe insan yetiştirme politikalarını oluşturmak istiyoruz. TÜBİTAK`ın Mersin`e armağanı, bu konudaki desteği tartışılamaz. Amacımız, öğrencilerimizi bir takım bilgilerle doldurmak değil, araştırma metotlarını öğretmek ve onlarda araştırma ruhu meydana getirmek\" dedi.


TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ise bu yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen ortaöğretim yarışmalarının, gençlerin bilime olan ilgisini ortaya çıkarmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak olmak üzere iki önemli amacı bulunduğunu kaydetti.


Çömelekoğlu, \"Bu yarışma 2004 yılından itibaren yapılmaya başladı. 2005 yılında bölgemiz 44 projeyle yarışmalara katılırken, bu yıl proje sayısı bin 119`a çıktı. Türkiye`de proje başvurularının en fazla olduğu bölge Mersin bölgesi oldu. Bin 119 projeden 138`i bölge sergisine davet edildi\" dedi.


Mersin, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis, Karaman, Hatay illeri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ndeki ortaöğretim öğrencilerinin projelerini yarıştırdığı bölge finalinin açılışına Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, TÜBİTAK Araştırma Projeleri Bölge Koordinatörü Prof Dr. Ülkü Çömelekoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir