• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Mardin’de Filistinliler yararına hat ve ebru sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Mardin İl Müftülüğü, Artuklu ilçesindeki bir alışveriş merkezinde, geliri Filistinlilere bağışlanacak “Hat ve Ebru” sergisi açtı.

 

Serginin açılışına Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, hat sanatçıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Mardinlileri sergiye davet ederek şunları söyledi:

“Bugün çok güzel bir sergi açılışı gerçekleştirdik. Serginin amacı, Filistinli kardeşlerimizin acılarına, dertlerine, kederlerine, sorun ve sıkıntılarına ortak olmaktır. Serginin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tüm Mardinli kardeşlerimizi sergiye gelip görmelerini ve destek vermelerini bekliyorum. Serginin açılışında emeği olan kardeşlerimizi de tebrik ediyorum. Çok güzel eserler ortaya koymuşlar. Buradan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve onları yalnız bırakmayacağımızı özellikle ifade etmek istiyorum.” 

Kurdele kesiminin ardından sergide sunulan eser ve çalışmaları tek tek inceleyen Vali Demirtaş, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’ten bilgiler alarak eserlerin birbirinden değerli olduğunu dile getirerek teşekkür etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir