• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
​Uyuşturucu maddi ve manevi olarak insana zarar verir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada topluma zarar veren en büyük tehdit unsurlarından biri olduğunu belirten İlahiyatçı-Yazar Ayçoban, yetkililerin her türlü önlem alması gerektiğini vurguladı.

Uyuşturucunun maddi ve manevi olarak insana zarar verdiğini söyleyen Ayçoban, "İslam esas itibariyle insanın dinini, malını, canını, neslini ve aklını muhafaza altına alır. Dolayısıyla bu 5 temel esasa dokunacak her ne olursa olsun İslam şiddetle buna karşı çıkar. Uyuşturucuda bunlardan bir tanesidir. Allah’u Teala Ayet-i Kerim’de insanoğluna sesleniyor, ‘Ey iman edenler biliniz ki içki, fal okları, dikili taşlar ve kumar şeytan işi birer pisliktir. ’buyuruyor. İnsanın temas etmesi, dokunması, hemhal olması kabul edilecek bir şey değildir. İçki insanın aklını giderdiği gibi kumar malını elinden alır ve bunun gibi birçok sebepten dolayı maddi ve manevi açıdan bakıldığı zaman uyuşturucunun insan üzerinde birçok etkisi vardır." dedi.

Uyuşturucunun insan sağlığına verdiği zararlarından da bahseden Ayçoban, "Sağlık açısından uyuşturucu insanı hem bedenen hem de ruhen birçok bunalımlara sokmaktadır. Bedenen mide bulantısından akciğer sorunlarına bedenin diğer uzuvlarındaki sağlıksız yaşam şartlarının oluşturulmasında uyuşturucunun birçok etkisi vardır. Bununla beraber uyuşturucu insanın ruh sağlığı açısından da çok büyük yaşam kalitesinin ortadan kaldırılmasına dayalı neticeler verir. Dolayısıyla uyuşturucunun kullanımı hem dinimizce hem de insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilerinden dolayı insanın aklının giderilmesi ve buna bağlı birçok sorunların tetiklenmesinden dolayı İslam bunu yasaklamıştır." ifadelerini kullandı.

 

"İnsanın maneviyatında yaşam kalitesinde oluşan tahribat ile beraber insanın maneviyatının da çöküş sebepleri arasında uyuşturucu gelmektedir." diyen Ayçoban daha sonra şunları kaydetti:

İnsanı Hakka ve hakikate yönlendirecek ibadi noktalarda eksiklik dolayısıyla Allah'tan olabildiğince uzaklaşmış olma durumu uyuşturucu kullanımından dolayı gelen manevi değerler de oluşan aksaklıklar ve maneviyatsızlıktan kaynaklı insan birçok sorunla karşı karşıya kalıyor. Uyuşturucu kullananların aile bağları da bu şekilde zayıflıyor. Anne babasına veyahut eşine ve çocuklarına karşı uyuşturucu kullananın bazen şiddete varan davranışlar bazen de şiddetin ötesinde uyuşturucu parası temin etmek açısından aile bağlarının kopmasıyla uyuşturucu kullananların aile bütünlüğü tamamen bozuluyor. Hatta kimi yerlerde aile cinayetleri ve uyuşturucu kullananların cinnet geçirmesi gibi birçok vaka ortaya çıkıyor.

Yetkililerin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Ayçoban, "Hasbelkader veyahut bir şekilde arkadaş çevresiyle uyuşturucu bağımlısı olmuş bir şahsın ıslahı noktasında mülki amirler veya kolluk güçleri bu noktada uyuşturucu satıcılarının ülkeye uyuşturucu getirmelerini önlemelidirler. Bu işi kendine çıkar olarak kullanan terör örgütleri noktasında büyük bir önlemin alınması lazım. Bununla beraber mahalle veya ilçelerde uyuşturucunun nüne geçilmesi noktasında yetkililerin biran önce ellerini taşın altına koymaları gerektiğini ve gayret sarf etmeleri lazım." dedi. (İLKHA) 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir