• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hedef Pazar Odaklı E-İhracat Stratejileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhracatçı Birlikleri 1937 yılından bu yana Türkiye'nin çeşitli illerinde birçok sektöre yönelik hizmetler veren, ihracatın artırılması, desteklenmesi ve koordinasyonunu sağlayarak ekonomik gelişmeye katkıda bulunmayı amaçlayan kuruluşlar 24 farklı konuda faaliyet gösteren 61 ihracatçı birliği 13 genel sekreterlik halinde örgütlenmiş durumda. Üye firmaların ticari kapasitelerinin gelişmesine katkıda bulunan bu sekreterliklerden bir tanesi de İTKİB.

İTKİB bünyesinde de Türkiye çapında faaliyet gösteren birlikler 13 genel sekreterlik halinde örgütlenmiş durumda. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği de bunlardan birisi olup bünyesinde dört birlik barındırıyor. Tıpkı diğer birlikler gibi İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği de Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hacmini yakalaması için çaba sarf ediyor. Bu kapsamda birçok projeye imza atan İTKİB Çorap İhracatçıları Tanıtım ve Dijital Dönüşüm Projesini Magna Dijital Pazarlama Ajansı ile yürütüyor.

Çorap İhracatçıları Tanıtım ve Dijital Dönüşüm Projesi

Proje kapsamında önce geniş kapsamlı bir eğitim veren Magna Dijital Pazarlama Ajansı ardından çok detaylı bir Dijital Pazar Araştırmasına imza attı. Hedef pazarları tespit edip, bu pazarları rekabet ve potansiyel anlamında oldukça ayrıntılı bir biçimde inceleyen ajans, projenin birinci ayağında tüm katılımcı firmalara detaylı raporlar sundu.

E-İhracat Danışmanlığı süreci boyunca her bir firmaya 2’şer danışman tahsis eden Ajans, tüm katılımcılarla çeşitli workshoplar düzenledi, aksiyon planlarının yanı sıra mevcut dijital varlıklarının değerlendirilmesinden, pazar bazlı genel görünürlük analizlerine, SWOT analizinden hedef pazarlardaki olası fırsatların tespitine, hedef kitle analizlerinden rakip analizlerine kadar oldukça detaylı veriler temin etti.

2014 yılından beri Dijital Pazarlama konusunda faaliyet gösteren Magna, deneyimli bir dijital pazarlama ajansı olarak yerli ve yabancı birçok kuruma web tasarımı, arama motoru optimizasyonu, içerik yönetimi, internet reklamcılığı, sosyal medya yönetimi konularında hizmet vermektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir