• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Sivas tarımsal verileri derlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Hayvansal ve bitkisel üretim verilerini derlemek amacıyla yapılan anketle, Merkez ilçe il müdürlüğü bünyesinde görevli 48 personel, 16 ilçede ise 212 personel olmak üzere toplamda 260 personel ile her çiftçiye yerinde ulaşıldı.

 

İl müdürü İhsan Aslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarımsal istatistiklerin altyapısının kendilerine bağlı müdürlük tarafından sağlandığını belirterek, "TÜİK, İVA, istatistiki veri ağı, çiftçilerin ödediği fiyatlar, çiftçilerin eline geçen fiyatlar ve temel istatistiki değerler müdürlüğümüzce derlenmekte ve gerekli sistemlere girilerek Türkiye istatistiğinin oluşması sağlanmaktadır. Bu çalışmalar yapılırken sadece ilçe toplamları dikkate alınıp il istatistiki verileri oluşturulmaktaydı. Şu an yaptığımız çalışmayla köylerde istatistiki envanterlerin altyapısını oluşturmaya başladık. Gerek bitkisel üretimle gerek hayvansal üretimle uğraşan tüm çiftçilerimizin ellerindeki mevcut varlıkları derliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Aslan konuşmasının devamında, "Artık hangi köyde ne kadar arazi ekiliyor, işleniyor, hangi ürünler yetiştiriliyor, çiftçilerimizin elinde büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı dâhil olmak üzere ne kadar hayvan varlığı varsa tamamını derlemiş durumdayız. Bundan sonraki yerel politikaların uygulanmasında da bize ışık tutacak bir çalışma olacak. Bu konuda 48 arkadaşımızı görevlendirdik ve sadece merkez ilçede çalıştılar. Diğer ilçelerde de birçok arkadaşımız bu istatistiki veri ağının temelini oluşturacak köy envanteri için çalışmaya devam etmekteler. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma ve altyapı hazırlamış olduk" şeklinde konuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir